Bozcaada’da Nerede Kalınır? En İyi 5 Bölge & Oteller

“Bozcaada’da nerede kalınır” isimli rehberde kişisel tatil deneyimlerimden yola çıkarak Bozcaada’da konaklama için tercih edebileceğiniz bölge tavsiyeleri vereceğim. Bölgelerin özellikleri, artısı – eksisi, çevre olanakları gibi detayların dışında Bozcaada otel tavsiyelerimi de bölge bölge sizlerle paylaşacağım.

Bozcaada’da nerede kalınır sorusuna, ben adanın popüler koylarını göz önüne alarak cevap vermek istedim. Genel olarak da mevkiiler ve popüler koylar aynı isimleri taşıdığı için Bozcaada’da otel bakarken anahtar kelime olarak koyları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bozcaada koyları bence Türkiye’de en güzel koylar sıralamasında başlarda geliyor. Su çok soğuk olsa da koyların bozulmamış bakir doğası, tertemiz ve masmavi suyla suyun altındaki canlı yaşamı Bozcaada koylarının en güzel özellikleri.

Deniz, güneş ve doğanın dışında Bozcaada’da yapılacak şeyler de günden güne çoğalıyor. Adanın ruhuyla özdeşleşmiş Bozcaada meyhaneleri ve Bozcaada şarapçıları dışında yeni yeni yayılan 3.nesil kahveciler, kafeler, restoranlar ve kokteyl barlarla Bozcaada’da yeme içme her gezgini mutlu edecek kadar renkli ve zengin.

Bozcaada’da gece hayatı da bir Çeşme ve Bodrum kadar hareketli olmasa da bence ideal. Eğer beklentiniz gecenin belli saatine kadar rahatsız edilmeden, keyifli bir yerlerde eğlenmekse Bozcaada’da bunu bulabilirsiniz.

Son olarak Bozcaada’da alışveriş için takılar, magnetler, şaraplar, reçeller, ada otları gibi özellikle tadıyla kokusuyla size adayı anımsatacak pek çok seçenek bulabilirsiniz.

Bozcaada’da nerede kalınır sorusuna detaylı cevap arayanlar ise yazının ilerleyen kısımlarında bölgeler hakkında birçok bilgi ve bolca otel tavsiyesi bulabilir. Şimdiden keyifli okumalar!

Acelesi olanlara…

Bozcaada ada merkezi Bozcaada’da konaklama için en ideal bölgelerin başında geliyor.

Henüz otelinizi ayarlamadıysanız Booking.com’da yer alan tüm Bozcaada otellerini incelemek için tıklayın.

Bozcaada’da Nerede Kalınır?

Bozcaada'da konaklama yapılacak bölgeler

Bozcaada’da konaklamak için 5 bölge bulunuyor:

  1. Adanın en hareketli ve konaklama, yeme içme, alışveriş, ulaşım açısından en avantajlı bölgesi Bozcaada Ada Merkezi,
  2. Ada merkezine yakınlığı, bakir koyları, bağların içinde gizlenmiş konaklama yerleriyle keyifli bir seçenek olan Tekirbahçe Mevkii,
  3. Meşhur Akvaryum Koyu’nun yer aldığı, konaklama alternatifi olarak kısıtlı ancak güzel seçenekler barındıran Mermerburnu Mevkii,
  4. Ayazma, Habbele, Sulubahçe başta olmak üzere adanın en popüler plajlarına ev sahipliği yapan, yeme içme ve ulaşım açısından da zengin Sulubahçe Mevkii,
  5. Kite sörf ile meşhur Çayır Koyu’na ev sahipliği yapan, merkeze görece yakın ve konaklama alternatifleri açısından zengin Çayır Mevkii.

Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…

1. Bozcaada Ada Merkezi

Bozcaada otel tavsiyesi internetten otel rezervasyonu

Bozcaada’da konaklama için en merkezi yer neresi diyecek olursanız cevap tabii ki ada merkezi.

Bozcaada ada merkezi, feribottan inip Bozcaada’ya adım attığınız gibi ilk ulaşacağınız yer olacak. Bozcaada merkez, konaklama alternatifleri, yeme içme seçenekleri, eğlence mekanları, ulaşım imkanı ve alışveriş olanakları açısından adanın en zengin bölgesi.

Bozcaada’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda da aslında ada merkezi en zengin bölge. Bozcaada Kalesi, Bozcaada Yel Değirmenleri, Meryem Ana Kilisesi ada merkezinde görülecek yapıların başında geliyor.

Bunlar dışında özellikle Rum Mahallesi olarak isimlendirilen bölgede yer alan Arnavut kaldırımlı sokakları süsleyen birbirinden güzel evler de insanın baktıkça bakasını getirecek kadar güzel yapılar.

Eğer kültür & eğlence aktivitelerine meraklıysanız ada merkezinde yer alan Bozcaada Müzesi ve farklı Bozcaada sanat galerileri de ilginizi çekebilir.

Gezilecek, görülecek yerler dışında ada merkezi keyifli yemekler, gece eğlenceleri ve alışveriş açısında da Bozcaada’da konaklamak için en ideal bölge. Bozcaada meyhaneleri, şarapçılar, reçelciler, Bozcaada gece hayatı için alternatif mekanlar, ada merkezinde konaklarsanız yalnızca birkaç adım uzağınızda oluyor.

Bozcaada merkezde yüzmek için de seçenekler var. Bozcaada Yat Limanı, “kale arkası” olarak bilinen Bozcaada Kalesi’nin arka tarafında kalan iskeleli alan ve Salhane ada merkezinde yüzebileceğiniz başlıca yerler.

Bozcaada ada merkezinde konaklama kimileri için adada konaklanacak en iyi bölge olsa da bence bu durum tatil beklentilerine göre değişiyor. O yüzden bu noktada ada merkezinde konaklamanın artıları ve eksileri neler özet geçmek istedim.

Öncelikle artılarıyla başlayalım: Yeme içme mekanları, market ve eczane gibi ihtiyaçlar, gece hayatı ve ulaşım.

Eğer kendi aracınız yoksa Bozcaada’da ulaşım biraz sıkıntılı olabiliyor. Ada merkezi de ulaşımın merkezi olduğu için merkezde konaklayarak koylara ve plajlara merkezden minibüslerle gidebilirsiniz.

Bozcaada yeme içme mekanlarının ve market, eczane gibi noktaların neredeyse tamamı ada merkezinde yer alıyor. Acıktığınız gibi bir yere oturmak, marketten ya da eczaneden bir şeye ihtiyacınız olduğunda hızlıca çözmek istiyorsanız adanın diğer bölgelerinde konaklayarak bunu yapamıyorsunuz. Bozcaada’da gece hayatı içinse ada merkezi harici bir seçeneğiniz olmuyor.

Bozcaada ada merkezinde konaklamanın kötü yanlarına gelecek olursak şöyle sıralayabilirim: Kalabalık, otopark sorunu ve koylardan uzaklığı.

Ada merkezi adanın en kalabalık bölgesi. Tatilcilerin yanında günübirlik gelen kafileler ya da gezginler de bu çevrede zaman geçiriyor. Eğer bayram ya da özel gün gibi tatil dönemlerinde giderseniz kalabalıktan yürümekte bile zorluk çekebiliyorsunuz.

Eğer huzur dolu bir “ada tatili” geçirmek istiyorsanız merkezde konaklamayın. Bozcaada’ya araçla seyahat edecekseniz otopark sorununa şimdiden merhaba deyin. Ada merkezine araç girişi yasak sadece feribot için girebiliyorsunuz.

Ada merkezi çevresinde yer alan kısıtlı otopark alanı da yetersiz kalıyor. Son olarak Bozcaada’nın en güzel özelliği olan bakir koylarına uzak kalıyorsunuz.

Eğer siz de benim gibi denize aşık biriyseniz ada merkezinde olmak yerine bir koy içerisinde ya da bağlar içinde yer alan bir tesisi tercih edebilirsiniz.

Bozcaada Merkez’deki En Popüler Oteller

Posthane Hotel: Bozcaada merkezde uygun fiyatlı otel arayanlar için ideal. Çınar Çarşı Caddesi üzerinde kalıyor, feribottan indikten sonra 3 dakika yürüyüş mesafesinde.

Yokuş çıkmak, ara sokaklara ilerlemek istemiyorsanız tercih edebilirsiniz. Odalar da adadaki otellerin ortalamasına göre daha ferah ve büyük.

Mitos Otel Bozcaada: Bozcaada Kalesi’nin arka tarafındaki bölgede konumlanan otel, Bozcaada’da iyi otel arayanlar için güzel bir seçenek. Bölgedeki eğlence mekanlarına ve merkeze çok yakın.

Lüks oteller kadar pahalı değil ancak hizmet, dekorasyon ve atmosfer olarak oldukça iyi. Otelde kahvaltı ve ücretsiz otopark var.

Pelagos Hotel: Bozcaada merkezde denize sıfır ve kendi plajı olan otel için tek seçenek. Aynı zamanda Bozcaada lüks oteller arasında da ilk sıralarda geliyor. Otelin plaj alanı daha çok Çeşme, Bodrum gibi tatil beldelerindeki “beach club” tarzında. Otel içerisinde havuz da var.

Odalar ve otel, adanın genel otel tarzına göre daha modern ve standart. İğdelik Mevkii’nde, bir koy içerisinde yer alıyor. Merkeze yürüyerek yaklaşık 10 dakikalık uzaklıkta.

Gümüş Hotel: Bozcaada’nın en eski otellerinden biri olan Gümüş Hotel, Bozcaada’da lüks otel arayanlar için güzel bir tercih. Otelin olanakları ve atmosferi lüks olsa da adanın kendine has atmosferini yansıtan bir yer. Oldukça keyifli, merkezde limanın arka tarafında kalıyor.

Kimi odalar direkt deniz manzaralı. Ayrıca Bozcaada’da kış sezonu otel bakıyorsanız da açık olması yüksek ihtimal olan otellerden biri.

Bozcaada Hotel Vitus (★★★) Alaybey Mahallesi’nde yer alan oldukça samimi, şirin ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir otel. 5 dakikada merkeze inebiliyorsunuz. Odaları hem şık, hem temiz. Özellikle açık büfe kahvaltısı çok beğeniliyor.

2. Tekirbahçe Mevkii

Bozcaada'da nerede kalınır Tekirbahçe otelleri

Tekirbahçe mevkii adanın kuzey doğusunda kalıyor. Ada merkezine en yakın ve merkezden sonra en çok konaklama alternatifine ev sahipliği yapan bölge olduğu için Bozcaada’da konaklama için başta gelen seçeneklerden biri.

Tekirbahçe mevkii hakkında detaylara geçmeden önce kişisel olarak Bozcaada’da nerede kalınır sorusuna benim ilk cevabım olduğunu belirtmek isterim.

Hem bölgedeki konaklama seçenekleri ada merkezine göre bence çok daha keyifli ve uygun fiyatlı hem de merkezin kalabalığından uzak olsanız da ihtiyaçlarınızı giderecek kadar yakın oluyorsunuz.

Tekirbahçe Koyu, Poyraz Limanı Koyu, Tuzburnu Koyu bu bölgede yer alan en bilindik koylar ancak Bozcaada’nın her yerinde olduğu gibi irili ufaklı, keyfinize göre durup yüzebileceğiniz pek çok koy bulabilirsiniz.

Koylar dışında Çapraz Beach, Ataol Beach, Neco’s Beach gibi hem denize girebileceğiniz hem de yeme içme ve şezlong hizmetinden yararlanabileceğiniz plaj işletmeleri de var.

Tekirbahçe otelleri hakkında tavsiyelere geçecek olursak bölgede hem lüks hem uygun fiyatlı oteller mevcut. Fiyatları bir kenara bırakırsak Tekirbahçe mevkii, otel tipleri olarak da oldukça zengin.

Bu bölgedeki otelleri şu şekilde gruplandırabiliriz:

  1. Merkeze yürünebilir mesafede
  2. Denize sıfır
  3. Bağ evleri tarzında
  4. Doğa içerisinde, sessiz & sakin

Tabii ki birkaç özelliğe birden sahip otel seçenekleri de var, ancak merkeze yürünebilir mesafede otellerin birçoğu yol üzerinde kalıyor ve genellikle butik otel tipinde yerler.

Bozcaada’da denize sıfır otel istiyorsanız Tekirbahçe Koyu’nda yer alan tesislere göz atabilirsiniz. Yine bu koyda bağ evi tarzında birçok pansiyon var. Doğa içerisinde, sessiz & sakin seçenekler içinse kıyıdan uzaklaşmanız gerekiyor. Bu bölgelerde bağ evleri ve otel tipi konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

İsim isim otel tavsiyeleri için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Tekirbahçe Bölgesi’ndeki En Popüler Oteller

Güler Ada Pansiyon: Yaklaşık 20 senedir, neredeyse her yaz konaklama için tercih ettiğim yer. Tekirbahçe Koyu’nda bağların içine kurulu, küçük taş ve ahşap evlerle hizmet veriyor.

Pansiyonun kendine ait plajına bağların arasından yürüyerek birkaç adımda ulaşabiliyorsunuz. Koyda pansiyon sakinleri hariç kimse olmuyor. Her sabah açık büfe kahvaltı var. Dilerseniz evinizin önünde ya da plajda mangal yapabilir ya da sofra kurabilirsiniz.

Kişisel olarak ben burayı çok sevsem de odalar ve hizmet olarak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Eğer börtü böcekle sıkıntınız varsa tercih etmenizi önermem. Ortam fazla doğal olduğu için odalarda ister istemez sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca odalardaki televizyon, buzdolabı gibi eşyalar biraz eski.

Tüm bunlara rağmen siz de benim gibi adanın en bakir halini yaşamaktan keyif alacaksanız burayı tercih edebilirsiniz. Üstelik, Bozcaada’da uygun fiyatlı otel olarak da düşünebilirsiniz.

Yasu Tenedos: Yasu Tenedos, fiyat performans açısından iyi bir seçenek. Merkeze yürüyerek yaklaşık 15 dakikalık mesafede yer alıyor. Tekirbahçe Koyu’na ise ortalama 7 – 8 dakikada ulaşabilirsiniz. Fiyatlara kahvaltı dahil. Keyifli bir bahçesi var.

Kemerbağ 29 Guest House (★★★) Bozcaada’da iyi otel seçeneklerinden biri. Keyifli dekorasyonu ve lezzetli kahvaltısıyla dikkat çeken bir seçenek. Minik taş oda ev tipinde odalarla hizmet veriyor. Havuz ve bahçe manzaralı oda seçenekleri var. Otopark alanı mevcut.

Ataol Tatil Çiftliği: Bozcaada’da lüks otel arayanlar için ideal olabilecek bu tesis kırlar içerisinde, bir çiftlik evinde hizmet veriyor. Otelde tamamen doğal ve yöresel ürünlerle hazırlanan zengin açık büfe kahvaltı var. Otopark ücretsiz. Havuz ve keyifle vakit geçirmek için bahçe bulunuyor.

Arşipel Otel (★★★) Tekirbahçe Mevkii’nde yol üzerinde, merkezi konumda yer alan bir diğer seçenek. Kahvaltı ücretsiz ve otopark bulunuyor. Yeni sayılabilecek bir tesis olduğundan dolayı odalar ve ortam gayet modern ve temiz.

3. Mermerburnu Mevkii

Bozcaada'da nerede kalınır Mermerburnu otelleri

Mermerburnu mevkii, Tekirbahçe ile Ayazma arasında kalan kısım. Adanın en bakir bölgelerinden biri. Konaklamak için birkaç otel ve pansiyon seçeneğiyle ev kiralama alternatifleri bulunsa da çok fazla seçenek yok. Yine de koyları, bozkırları ve eşsiz atmosferiyle Bozcaada’da konaklama için şans verilebilecek bir bölge.

Ada merkezine araçla yaklaşık 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Eğer kendi aracınız yoksa minibüsleri kullanabilirsiniz. Trafik vs. gibi bir durum olmadığı için kişisel araçla aynı sürede merkeze ulaşıyorsunuz.

Bozcaada koyları, Bozcaada’da nerede yüzülür denilince akla ilk gelenlerden meşhur Akvaryum Koyu, Mermerburnu mevkiinde yer alıyor. Bölgede yer alan tesisler de koyun çevresinde yoğunlaşmış.

Akvaryum Koyu, adanın en doğal ve bakir koylarından biri. İnanılmaz berrak bir su, enfes manzara, kayalıklardan oluşmuş doğal iskeleler, su altındaki canlı yaşamıyla adada mutlaka yüzülmesi gereken bir koy.

Akvaryum haricinde Mermerburnu mevkiinde aracınızı kenara çekip sahiplenebileceğiniz, keyifli birçok koy bulunuyor.

Yalnızca ada merkezine değil, Akvaryum’dan Ayazma’ya minibüsler ya da kişisel aracınızla da oldukça kısa bir sürede gidebiliyorsunuz. Mermerburnu mevkii otelleri için en beğendiklerimi aşağıda bulabilirsiniz.

Mermerburnu Bölgesi’ndeki En Popüler Oteller

Akvaryum Hotel: Bozcaada’nın en yeni otellerinden Akvaryum Hotel aynı zamanda Akvaryum Koyu’na en yakın otel. Tesis koyun içerisinde, denize yaklaşık 500 metre mesafede yer alıyor. Açık büfe kahvaltı, ücretsiz internet, otopark gibi olanaklar var.

Aika Akvaryum: Akvaryum Koyu’na 2 dakikalık yürüme mesafesinde, koyun tam karşısında yol üzerinde yer alan tesis manzarası, açık büfe kahvaltısı ve atmosferiyle keyifli bir seçenek. Odalar ve otel hem temiz, hem konforlu. Kendi aracınız yoksa ulaşım açısından zor olabilir.

Ataol Beach & Bungalows: Bozcaada’nın en keyifli otellerinden biri diyebileceğim Ataol Beach & Bungalows, Tuzburnu’yla Mermerburnu arasında, denize sıfır bir konumda yer alıyor. Kendine ait özel plaj alanı ve havuzu var. Bungalov evlerle hizmet veriyor. Oldukça geniş, yeşil bir alana yayıldığı için çocuklu aileler rahat edecektir.

4. Sulubahçe Mevkii

Sulubahçe otelleri Bozcaada'da nerede kalınır

Sulubahçe mevkii, Bozcaada merkez sonrası adanın en hareketli bölgesi. Çok sayıda ve çeşitte konaklama alternatifinin yanında bölgede yeme içme mekanları, plaj ve koylar da oldukça fazla. Bu nedenle Bozcaada’da nerede kalınır sorusuna verilecek ilk seçeneklerin başında geliyor.

Plaj ve koylardan başlayacak olursak Sulubahçe mevkii, Bozcaada’nın en popüler koylarına ev sahipliği yapıyor. Öncelikle sayabileceklerimiz Ayazma Plajı, hemen yanındaki Sulubahçe Koyu, Habbele Koyu & Plajı ve Beylik Koyu.

Koyların dışında Ayazma Plajı yolu üzerindeki Ayazma Manastırı da Sulubahçe mevkiinde yer alıyor ve Bozcaada’da görülmesi gereken yerler arasında sayılıyor.

Yeme içme mekanlarına yakın bir otelde konaklamak istiyorsanız Ayazma Plajı çevresi tesislere göz atabilirsiniz. Plajın üzerindeki yolda meyhaneler, restoranlar, kafeler gibi pek çok seçenek var.

Sulubahçe mevkii, Bozcaada’da ulaşım söz konusu olduğunda da avantajlı bir bölge denilebilir. Bozcaada minibüsleri merkezden kalkıp Ayazma’da son duraklarına ulaştığı için adanın yoğun dönemlerinde ulaşım konusunda daha rahat oluyorsunuz.

Sulubahçe mevkii otelleri söz konusu olduğunda ise kamp alanlarından lüks otellere, butik otellerden bağ evlerine pek çok seçenek var. Kişisel olarak tavsiye ettiğim otelleri aşağıda bulabilirsiniz.

Sulubahçe Bölgesi’ndeki En Popüler Oteller

Ada Bacchus Hotel: Bağ evi tarzında, asmaların ve zeytin ağaçlarının oluşturduğu bahçede hizmet veren, sessiz, sakin, huzur dolu bir seçenek. Otelde ücretsiz kahvaltı, her odada internet, açık havuz gibi olanaklar bulunuyor. Odaların hepsi deniz veya bahçe manzaralı. Ayazma Plajı’na yalnızca 1 km uzaklıkta yer alıyor.

KBozcaada: Sulubahçe mevkiinde Habbele Plajı’na 5 dakika, Ayazma Plajı’na 7 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Deniz ve bahçe manzaralı odalar mevcut. Odalar hem temiz hem de şık. Tesisin bahçesi de zaman geçirmek için oldukça keyifli.

Bertiz Hotel: Bozcaada’da lüks otel arayanlar için kişisel olarak en güzel alternatif diyebileceğim Bertiz Bozcaada Hotel, Habbele mevkiinde, denize sıfır konumda yer alıyor. Tesisin bulunduğu Habbele Koyu, bence adanın en güzel koylarından biri.

Koyun keyfini çıkarmak için otelin özel plajı ve iskelesi var. Aynı zamanda otel içerisinde denizle bütünleşen bir havuz ve küçük bir fitness merkezi bulunuyor. Odalar ve otelin tüm özellikleri oldukça iyi.

Sukha Inn Otel & Beach: Tesis, Sulubahçe Koyu’nda, denize sıfır bir konumda yer alıyor. Bozcaada’nın lüks otelleri arasında diyebiliriz. Oldukça ıssız ve sessiz bir noktada. Kafa dinlemek ve keyif yapmak için birebir.

Odaların çoğu deniz manzaralı ve gayet modern, lüks döşenmiş odalar. İnternet ve açık büfe kahvaltı mevcut. Ayazma Plajı’na yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

5. Çayır Mevkii

Bozcaada'da konaklama Çayır otelleri

Bozcaada’nın kuzey kıyısında yer alan Çayır mevkii, Bozcaada’da konaklama için tercih edilebilecek bölgeler arasında yer alıyor.

Adanın geri kalan kısımlarına göre turistlerin daha az uğradığı bir bölge diyebiliriz. Konaklamak için alternatifler fazlasıyla var ve birçoğu bağların içinde, kendi başına yer alıyor.

Adanın meşhur koylarından Çayır Koyu, bu bölgede yer alıyor. Aynı zamanda bölgenin de en meşhur plajı diyebiliriz. Upuzun bir sahil şeridi olan koy, rüzgarın kuzeyden yani poyraz estiği zamanlarda -ki adada rüzgar genellikle kuzeyden esiyor- oldukça dalgalı oluyor.

Bu zamanlarda özellikle “kite sörf” düşkünlerinin uğrak noktası oluyor. Hem çok geniş bir alana yayıldığı hem turistler tarafından pek bilinmediği hem de çoğunlukla rüzgar çok fazla olduğu için koy genellikle sakin oluyor.

Çayır mevkiinin daha sakin olmasının nedenlerinden biri de Çayır Koyu’na ulaşım yani minibüs olmaması. Eğer kendi aracınız varsa şehir merkezine 5 – 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz ancak toplu taşıma kullanmak isterseniz hep taksi kullanmanız gerekiyor.

Çayır Koyu çevresi oteller her bütçeye ve zevke hitap edecek kadar fazla. Uygun fiyatlı pansiyonlardan şık bağ evlerine ya da şirin butik otellere pek çok seçenek bulabilirsiniz.

Çayır Mevkii Civarındaki En Popüler Oteller

Bozcaada Defne Hotel: Taş bir bağ evinin içerisinde hizmet veren bu tesis Çayır Koyu’na yaklaşık 15 dakikalık mesafede yer alıyor. Şirin, bakımlı ve temiz bir otel. Tüm ürünlerin geleneksel ve doğal olduğu açık büfe kahvaltısı oldukça beğeniliyor. Tesisin deniz manzaralı, bağlar içindeki bahçesi de oldukça keyifli.

Elia Otel & Bağ Evi (★★★) Şirin bir bağ evinde, kalabalıktan uzak, sakin bir bölgede yer alan tesis, Çayır Koyu’na yakın otel arayanlar için iyi bir seçenek.

Karina Vineyard House: Karina Vineyard House, Çayır yolu ve Günbatımı yolu arasında konumlanmış, az odalı, butik otel seçeneklerinden biri. Kır evi tarzında hizmet veriyor. Odalar oldukça temiz ve modern.

Aral Tatil Çiftliği: Bozcaada merkez ve Çayır Koyu arasında orta noktada yer alan bu tesis konum olarak Çayır mevkiindeki en iyi seçeneklerden biri. Merkeze ve Çayır Plajı’na yalnızca ortalama 2 km mesafede yer alıyor. Doğanın kalbinde, 100 yıllık geçmişe sahip taş bir çiftlik evinde hizmet veren tesiste açık büfe kahvaltı, internet, bisiklet, masa tenisi, bahçe, otopark gibi seçenekler var.

Tesisin içerisindeki barda özel üretim şaraplar tadabilir ve çay saatinde tatlıların keyfini çıkarabilirsiniz.

Bozcaada’da Ulaşım

Bozcaada otelleri, Bozcaada'da ulaşım seçenekleri

Bozcaada’da ada içi ulaşım için toplu taşıma olarak yalnızca mibnibüsler var. Minibüsler haricinde taksi kullanabilir ya da araba, motorsiklet, ATV ya da bisiklet kiralayabilirsiniz.

Kişisel Araç

Öncelikle Bozcaada’da ulaşım için kişisel aracınızı kullanacaksanız ada merkezinin araç trafiğine kapalı olduğunu bilmenizde fayda var. Feribottan indikten sonra trafiğe açık yalnızca 2 cadde var.

Bu caddeler üzerinde ilerleyerek arabanızı belediyenin ücretsiz otopark yerlerinden birine koymanız gerekiyor. Ancak yoğun dönemlerde otopark yerleri yetmediği için otopark sorunu can sıkıcı bir hal alabiliyor.

(Ada merkezine ara sokaklardan araçla girebileceğiniz yollar var ancak kişisel deneyimlerime dayanarak tavsiye etmiyorum. Ara sokaklarda inanılmaz araç ve yaya trafiği oluyor.)

Ada merkezi içerisinde yer bulmak için uğraşmak yerine ada merkezinin en üstünde, dağların içerisindeki otoparkı kullanmanızı tavsiye ederim. Akşam tam yemek saatinde denemediğiniz sürece yer oluyor. Merkeze de yalnızca 5 dakikada inebiliyorsunuz. Ada merkezi zaten her yere yürüyebileceğiniz kadar ufak.

Araç & Motorsiklet & ATV Kiralama

Bozcaada’ya otobüs veya farklı bir yolla gelip araç kiralamak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Bozcaada’da araç kiralama hizmeti sunan yalnızca birkaç yer ve sınırlı araç var. En az 1 ay öncesinde araç kiralama firmalarıyla iletişime geçmenizi tavsiye ederim yoksa araç bulamama ihtimaliniz oldukça yüksek. Özellikle bayram, tatil gibi özel günlerde araç bulmak neredeyse imkansız.

Fiyatlar da bir o kadar gereksiz yüksek oluyor. Araç modelleri genel olarak eski ve araçlar bakımsız ancak talep çok olduğu ve alternatif olmadığı için normal araç kiralama fiyatlarına kıyasla çok daha fazla ücret söyleniyor.

(Özellikle otomatik vites kullananların araç kiralama işlemlerini daha önce yapmasını tavsiye ederim.)

Alternatif bir yol isterseniz Çanakkale’de araç kiralama alternatiflerine bakabilir ya da Geyikli’de araç kiralama için daha ufak şirketleri araştırabilirsiniz. Hem fiyat olarak daha uygun olacaktır, hem de daha iyi modeller bulabilirsiniz.

Taksi

Bozcaada’da taksi sayısı yazın en yoğun dönemlerde bile en fazla 7 – 8 aracı buluyor. Taksiler bağımsız çalıştığı için bir durak numarası yok. Şoförlerin cep telefonlarından ulaşmanız gerekiyor.

Tahmin edersiniz ki yoğun yaz dönemlerinde taksi bulmak zor olabiliyor. Ancak taksiyi önceden arayıp belli bir saat konusunda anlaşırsanız sıkıntı kalmaz. Adada maksimum mesafe 20 dakika olduğu için taksi bekleseniz bile çok zaman kaybetmiyorsunuz.

Ufak Bir Tüyo

Gün batımı için Bozcaada Rüzgar Gülleri’ne gitme planınız varsa -ki bence mutlaka olmalı- taksiyle mutlaka önceden anlaşın. Herkes gün batımını yakalamak için aynı saate yola çıkıyor. Hem Rüzgar Gülleri’ne giden toprak yolda araç kalabalığından sıkışıklık oluyor hem de taksi sıkıntısı yaşanıyor.

Bozcaada taksi ücretleri hakkında fikir sahibi olmanız açısından 2019 fiyatlarını sizinle paylaşayım: Bozcaada merkez Ayazma Plajı taksi 40 TL, Bozcaada merkez Günbatımı taksi ücreti ise 45 TL olarak sabitlenmişti. Ada merkezinden Tekirbahçe gibi yakın bölgelere ulaşım ise 15 TL olarak sabit.

Minibüs

Bozcaada’da minibüs harici toplu taşıma aracı bulunmuyor. Minibüsler yalnızca Mayıs – Eylül ayları arasında çalışıyor. Bu dönemde Ayazma, Habbele, Akvaryum ve Rüzgar Gülleri olmak üzere 4 minibüs hattı çalışıyor.

Yüksek sezon boyunca ada merkezinden Ayazma’ya sabahtan akşama kadar her 15 dakikada bir minibüs kalkıyor. Ayrıca Ayazma’ya gece minibüsleri de var.

Bisiklet

Adanın yolları genel olarak düz olduğu için bisikletle her yere rahatça ulaşabilirsiniz. Kondisyonunuza güveniyorsanız ulaşım için ya da kekik kokuları arasında keyfine bisiklet sürmek için bisiklet kiralama hizmeti veren yerlere bakabilirsiniz.

Bozcaada Otel Fiyatları & Rezervasyon

Bozcaada'da nerede kalınır konaklama seçenekleri

Bozcaada otel fiyatları ve rezervasyon konusuna gelecek olursak kişisel tavsiyelerime dayanarak birkaç tavsiye vermek isterim.

Bozcaada’da otel rezervasyonu için otel seçiminizi Booking.com üzerinden birçok konaklama seçeneğini görüntüleyerek en kolay şekilde yapabilirsiniz.

Bozcaada’da rezervasyon için verebileceğim en önemli tavsiye ise eğer bayram, resmi tatil gibi günlerde gidecekseniz otel rezervasyonunuzu çok önceden yaptırmanız.

Adada konaklama alternatifleri doğal olarak sayılı olduğu için 1 ay öncesinden rezervasyon yaptırmak istediğinizde bile oda bulmanız imkansız olabiliyor. Özellikle güzel bir yerde kalmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızı öneririm.

Bozcaada otel fiyatları konusunu ise iki şekilde ele alabiliriz.

Öncelikle Bozcaada’da otel fiyatları, her yerde olduğu gibi özel günlere ve sezona göre farklılık gösteriyor. Eğer bayram, resmi tatil gibi dönemlerde Bozcaada’ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız en uygun fiyatlı pansiyonun bile neredeyse 2 kat daha pahalı olduğunu göreceksiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu dönemlerde zaten yer bulmak sıkıntı olduğu için bulduğunuz otel için de çok daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Erken rezervasyon yaparak hem daha uygun fiyatlı bir konaklama alternatifi bulmuş olur hem de yer bulmakta sıkıntı yaşamamış olursunuz.

İkinci olarak ise Bozcaada’da uygun fiyatlı konaklama alternatifi arıyorsanız ada merkezi yerine Tekirbahçe ya da Sulubahçe taraflarına bakabilirsiniz.  Yukarıda da belirttiğim gibi bu bölgeler ada merkezinden sonra Bozcaada’da konaklama için hem olanak hem fiyat olarak en ideal bölgeler.

Bozcaada’da ortalama otel fiyatlarına gelecek olursak fiyatlar genel olarak gecelik iki kişi 500 – 750 TL arası değişiyor. Daha lüks alternatifler olan adanın belli başlı otellerinde kalmak isterseniz ise 1000 – 1.500 TL arası değişen fiyatlarla karşılaşıyorsunuz.

Son olarak kişisel deneyimlere göre bir tavsiye vermek istiyorum. Sayılı birkaç lüks otel dışında Bozcaada pansiyonları ve otelleri arasında hizmet, olanak olarak neredeyse hiçbir fark yok.

Adanın mimarisi gereği oda boyutları her yerde aynı. Benzer şekilde pansiyonlarda da otellerde de dahil olan tek öğün sabah kahvaltısı. Eğer Bozcaada’da uygun fiyatlı konaklama alternatifi arıyorsanız gönül rahatlığıyla pansiyon tercih edebilirsiniz.

Özetle Bozcaada’da Nerede Kalınır?

Bozcaada'da nerede kalınır Gezip Gördüm

Bozcaada’da nerede kalınır sorusu için direkt bir cevap arıyorsanız başlıca tavsiyelerim Bozcaada ada merkezi, Tekirbahçe mevkii ve Sulubahçe mevkii.

Eğer adanın en hareketli, yeme içme, alışveriş ve ulaşım açısından en avantjlı bölgesinde konaklamak isterseniz Bozcaada ada merkezi sizin için en doğru seçenek olacaktır. Özellikle kişisel aracınızla gelmediyseniz Bozcaada merkezde konaklama sağlayarak ulaşım sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bozcaada’ya araba ile geldiyseniz ise benim kişisel tavsiyem Tekirbahçe mevkiinden yana olur. Hem ada merkezine oldukça yakın hem de bakir koyları, bağların arasına gizlenmiş bağ evlerinden oluşan pansiyon ve otel seçenekleriyle Tekirbahçe bence adanın konaklama için en güzel yeri.

Tekirbahçe’den daha hareketli ancak ada merkezi kadar da kalabalık bir yer aramıyorsanız ise Sulubahçe tarafına göz atabilirsiniz.

Sulubahçe’de konaklama alternatiflerinin en büyük avantajı adanın en meşhur plaj ve koylarına ev sahipliği yapması. Ayazma, Sulubahçe, Habbele Bozcaada’da nerede yüzülür sorusuna verilecek ilk cevaplar ve üçü de Sulubahçe mevkiinde yer alıyor. Bu avantajın dışında hem ulaşım hem de yeme içme olanakları bakımından da oldukça avantajlı bir bölge.

Bu alternatifler dışında Mermerburnu ve Çayır taraflarında da konaklama alternatifleri bulunuyor. Mermerburnu’nda Bozcaada’nın meşhur otelleri dışında pek seçenek yok ancak Çayır tarafında pek çok pansiyon bulabilirsiniz.

Bozcaada otelleri için bir özet çıkaracak olursak şu şekilde sıralayabilirim:

Ada merkezinde kalacaksanız Dokuz Oda Hotel, Hotel Katina ve Necdet Kaptan Boutique Hotel tercih edilebilir seçenekler.

Tekirbahçe’de konaklama alternatifi için lüks otel olarak Çapraz Holiday Resort, uygun fiyatlı ve salaş Güler Ada Pansiyon ve son olarak orta halli ve keyifli bir seçenek Kemerbağ 29 Guest House’u öneririm.

Ataol Beach & Bungalows ve Aral Tatil Çiftliği diğer mevkiiler için önerebileceğim ilk 3 seçenek diyebilirim.

Bozcaada’da nerede kalınır yazısı boyunca bölgede konaklama konusunda elimden geldiğince detaylı bilgi ve tavsiye verme çalıştım. Eğer sizin de Bozcaada’da nerede kalınır yazısında olmasını düşündüğünüz konular varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın.

“Bozcaada’da Nerede Kalınır? En İyi 5 Bölge & Oteller” üzerine bir yorum

  1. Merhaba,
    Biz merkeze yakın pelagos otelde konakladık otelden hiç memnun kalmadık
    Bağ evleri bir harika

    Yanıtla

Yorum yapın