Bursa’da nerede kalınır? Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri Bursa, farklı tatil alternatifleri sunan bölgeleriyle her gezgin için cezbedici bir rota olabiliyor.
Öncelikle Bursa, dünden bugüne ev sahipliği yaptığı binlerce medeniyetin izleriyle kültür & tarih odaklı geziler için oldukça tatmin edici bir şehir. Her köşede, her sokakta tarihi bir yapı, hikayesi olan bir anıt görmeniz mümkün.
Hem yaz hem kış turizmine yönelik doğal güzellikleriyle ise doğa seyahatleri için en güzel alternatiflerden. Yazın Mudanya’dan Trilye’ye deniz tatili, kışın Uludağ, her mevsimlik küçük kaçamaklar içinse Gölyazı, İznik Gölü gibi Bursa sınırları içerisinde pek çok alternatif rota bulabilirsiniz.
Bursa’nın dikkat çekici bir diğer özelliğiyse tabii ki yeme içme! İskenderden köfteye, kestane şekerinden zeytine Bursa’da yeme içme için yöresel onlarca seçenek var.
Bunlar dışında Bursa’da kültür & sanat, gece hayatı, alışveriş gibi zaman geçirmek için daha birçok olanak bulmanız da mümkün.
Ee durum böyle olunca Bursa seyahatini maksimum verim ve keyifle geçirmek için Bursa’da nerede kalınır sorusuna en uygun cevabı da bulmak gerekiyor.
Bu rehberde Bursa’da konaklama için en ideal Bursa konaklama bölgelerini ve Bursa otelleri arasından en güzellerini sizin için derledim. Umarım yararlı olur! Şimdiden iyi tatiller.
Acelesi olanlara…
Bursa’da konaklama için en ideal bölgelerin başında Osmangazi, Çekirge Nilüfer bölgeleri geliyor.
Otel tavsiyesi isteyenlere de merkezde güzel bir konak otel olan Kitap Evi Hotel, merkezde kaliteli ama ekonomik Aloft Bursa Hotel, daha lüks yer arayanlara da Crowne Plaza Bursa adlı otelleri tavsiye edebilirim.
Bursa’da Nerede Kalınır?
Bursa’da konaklama için en ideal bölgeleri şöyle özetleyebiliriz:
- Bursa’nın en hareketli ve merkezi noktası, Bursa şehir merkezi olarak da anılan Osmangazi,
- Bursa’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve aynı zamanda termal otelleriyle ünlü Çekirge,
- Bursa’nın alternatif mekanları ve hareketli gece hayatıyla en genç ve trend bölgesi Nilüfer,
- Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan, genellikle öğrencilerin yaşadığı Görükle,
- Türkiye’de kayak tatili denince akla ilk gelen rotalardan Uludağ,
- Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan, yeşillikler içerisindeki tepeleri ve zeytin kokan sokaklarıyla meşhur Mudanya.
Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…
1. Bursa Şehir Merkez: Osmangazi
Bursa’nın en büyük ve merkez ilçesi Osmangazi, Bursa’da konaklama için tercih edebileceğiniz ilk alternatif. Osmangazi, Bursa’da sosyal hayatın, ekonominin, alışverişin, kültürün ve eğlencenin başkenti sayılıyor.
Yani Osmangazi’de konaklama tercih ederseniz Bursa’da görülmesi gereken yerlerin birçoğuna oldukça yakın olacaksınız. Uzakta kalan yerler içinse pek çok toplu taşıma alternatifi var.
Osmangazi’de görülecek yerler dediğimizde ilk akla gelenlerden bahsedecek olursam tarihi yapılar olarak Tophane Saat Kulesi, Bursa Yeşil Camii, Ulu Camii, Osmangazi Türbesi, Bursa Kalesi gibi Bursa gezilecek yerler listemizde yer alan birçok yer var.
Müze gezmeyi seviyorsanız ise Bursa Yaşam Kültürü Müzesi, Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, Hünkar Köşkü Müzesi Osmangazi’de yer alan en önemli müzeler.
Alışveriş olanakları için de hem tarihi han ve çarşıları hem de modern alışveriş merkezlerini bulabilirsiniz. Pirinç Han, Kapalı Çarşı, Koza Han tarihi ve turistik çarşılar denince ilk akla gelenler.
Osmangazi’de nerede kalınır konusunda karar vermek içinse Tarihi Çınar, Tophane Saat Kulesi, Osmangazi Metro İstasyonu, Ulu Camii ve Heykel Caddesi çevresi otellere göz atabilirsiniz. Osmangazi otelleri hakkında tavsiyelerim için aşağıdaki listeye bakabilirsiniz.
Bursa Merkez’deki En Popüler Oteller
Safran Hotel: Safran Hotel, Osmanlı tarzı bir konakta hizmet veren, Bursa’nın atmosfer olarak en keyifli otellerinden biri. Osmangazi’de sakin bir sokakta yer alan otel, Ulu Camii’ye 440 m, Zafer Plaza’ya 200 m, Tahtakale Çarşısı’na 370 m mesafede yer alıyor.
Şehreküstü Metro İstasyonu’na yürüyerek 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Otelde ücretsiz otopark bulunuyor, kişisel aracınızla gelecekseniz güzel bir seçenek olabilir.
Saray Otel (★★) Osmangazi’de uygun fiyatlı otel arıyorsanız Saray Otel’e göz atabilirsiniz. Saray Otel, Osmangazi’nin hareketli noktalarından Heykel Caddesi’nde yer alıyor. Irgandı Köprüsü, Ulu Camii, Koza Han gibi Bursa’nın görülmesi gereken yerleri otelin konumuna oldukça yakın.
Otel hizmetleri açısından da fiyat performans olarak bakıldığında gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.
Kent Hotel (★★★) Kent Hotel, Bursa şehir merkezinde, Ulu Camii ve Koza Han’a yürüme mesafesinde yer alıyor. Otel olanakları ve atmosferiyle hem iş gezileri hem de turistik geziler için oldukça ideal. Ailelere, çiftlere ve tek gezginlere uygun farklı oda tipleri mevcut.
Metroya yalnızca 500 metre mesafede yer alıyor ve otelin yakınında birçok otobüs durağı var.
Kitap Evi Hotel (★★★★) Kitap Evi Hotel, atmosferi, olanakları ve konumuyla Bursa’da konaklama için en güzel otellerden biri. Otel, Osmangazi’nin en merkezi bölgelerinden Tophane’de yer alıyor. Eski dönem konaklarına benzer, müstakil bir konakta hizmet veren otel, tarihi atmosferi ve modern olanakları bir araya getirmiş. Odalar, spa, restoran gibi alanlar oldukça modern ve lüks, ancak tasarım olarak eski zamanların retro havası hakim.
Tophane Saat Kulesi, Ulu Camii, Eski Aynalı Çarşı gibi Bursa’da gezilecek yerler otelden kısa yürüyüşlerle ulaşabilecek konumda. En yakın metro istasyonu ise yaklaşık 500 metre uzaklıkta.
2. Çekirge
Çekirge, Bursa’da konaklama için tavsiye edebileceğim ikinci bölge. Osmangazi ilçesine bağlı bir semt olan Çekirge, Bursa’nın en eski semtlerinden biri. Bugün ise Bursa’nın en gözde, modern ve nezih yerleşim yerlerinden biri olarak sayılıyor.
Çekirge semtinin bir diğer özelliği ise kaplıcaları. Uludağ’ın eteklerinde yer alan bölgede şifalı suları bulunan birçok kaplıca var.
Kaplıcaların ana kaynağı ise Çekirge’nin yüksek bölümlerinde Vakıfbahçe olarak isimlendirilen bir bölge. Çekirge termal otelleri hatta kimi hastaneler ve kuruluşlar bile su kaynağı olarak Vakıfbahçe kaynağına bağlıdır.
Termal otel seçenekleri dışında Çekirge’de konaklama Bursa’da görülecek yerler açısından da güzel bir seçenek. Muradiye Külliyesi, Bursa Atatürk Müzesi, Karagöz ve Hacivat Mezarları ve Karagöz Müzesi, Çekirge semti sınırları içerisinde ziyaret edebileceğiniz yerlerden bazıları.
Çekirge, Bursa şehir merkezine oldukça yakın. Bu nedenle konumu itibariyle de Bursa’da nerede kalınır sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri diyebiliriz.
Çekirge’deki En Popüler Oteller
Boyugüzel Termal Hotel (★★★) Çekirge Mahallesi’nde yer alan Boyugüzel Termal Hotel, Bursa’da uygun fiyatlı termal otel seçeneği arayanlar için ideal. Ailelere, çiftlere, yalnız gezginlere uygun oda seçenekleri bulunuyor. Hem iş gezisi hem turistik gezi için tercih edilebilir.
Kaplıca olanağı mükemmel olmasa da fiyat performans olarak düşünüldüğünde idare eder bir seçenek. Toplu taşıma olanaklarına ve çevrede görülmesi gereken yerlere yakın.
Gönlüferah Thermal Hotel (★★★★) Çekirge termal otelleri arasında en çok sevilenler arasında gelen Gönlüferah Thermal Hotel, Bursa şehir merkezine yakın, ideal bir lokasyona sahip. Eski Kaplıca, Baykus Sanat Galerisi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri gibi yerler otele yalnızca yürüme mesafesinde yer alıyor. BursaRay Sırameşeler Metro İstasyonu ise otele yalnızca 900 metre uzaklıkta.
Otelin olanaklarına gelecek olursak ücretsiz otopark ve havaalanı transfer hizmetinin yanında bir termal otelden tüm beklentilerinizi karşılayacak sıcak su havuzu, fitness merkezi, hamam, spa, masaj, jakuzi gibi olanaklar var.
Marigold Thermal & SPA (★★★★★) Bursa’da lüks termal otel arıyorsanız Çekirge bölgesinde yer alan Marigol Thermal & SPA Hotel’e göz atabilirsiniz. Tesisin jakuzi, fitness merkezi, sauna, kaplıca, kapalı havuz gibi olanakları yoğun bir günün ardından rahatlamanız için ideal.
Otel konumu olarak da güzel bir seçenek. Karagöz Müzesi, Orhangazi Türbeleri gibi görülmesi gereken yerlere kolayca ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 1 km uzakta yer alan metro istasyonuyla da şehrin farklı kısımlarını gezebilirsiniz. Otelin kendine ait ücretsiz otoparkı ve havaalanı transfer hizmeti bulunuyor.
3. Nilüfer
Bursa’da nerede kalınır sorusuna verebileceğimiz bir diğer alternatif cevap da Nilüfer. Nilüfer bölgesi kafeler, restoranlar gibi alternatif mekanları ve hareketli gece hayatıyla Bursa’nın en genç ve trend bölgesi.
Biraz Nilüfer bölgesinden bahsedecek olursak öncelikle huzurlu atmosferi ve doğal alanlarıyla başlayabiliriz. Bölgenin adını da aldığı Nilüfer Çayı, Uludağ’ın güney yamaçlarından başlayarak Nilüfer ve Çekirge semtleri arasından geçiyor.
Çay boyunca huzurlu yürüyüşler ya da açık havada zaman geçirmek oldukça keyifli olabilir. Bölgenin doğal güzellikleri yalnızca Nilüfer Çayı ile sınırlı değil; bölge sınırları içerisinde Nilüfer Parkı, Hüdavendigar Parkı, Mihraplı Park ve irili ufaklı, daha birçok yeşil alan bulunuyor.
Doğal alanlar dışında Nilüfer’de alışverişten yeme içme olanaklarına, müzeler, sanat galerileri gibi kültür & eğlence mekanlarından tarihi yapılara zaman geçirmek için pek çok alternatif var.
Nilüfer otelleri için hangi noktaları seçmeliyiz derseniz Nilüfer Metro İstasyonu, Lefkoşe Caddesi, Yıldırım Caddesi, Mihraplı Caddesi ve Akpınar Caddesi göz önünde bulundurabileceğiniz noktaların başında geliyor.
Keyifli atmosferinin yanında Nilüfer, Bursa şehir merkezine yakınlığıyla da Bursa’da nerede kalınır denildiğinde akla gelen ilk seçeneklerden biri. Otobüs, metro, minibüs ve hatta yürümeyi seviyorsanız tempolu yürüyüşle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Nilüfer otelleri için tavsiye almak isterseniz aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
Nilüfer’deki En Popüler Oteller
Aloft Bursa Hotel (★★★) Nilüfer’de, Odunluk Mahallesi’nde yer alan Aloft Bursa Hotel, Bursa’da konaklama için konfor ve hijyen olarak ideal ancak uygun fiyatlı bir otel arıyorsanız tercih edilebilir bir seçenek. Otelde fitness merkezinden kapalı yüzme havuzuna, jakuziden restorana birçok olanak bulunuyor.
Otel, metro istasyonuna 700 metre mesafede yer alıyor ancak yalnızca birkaç dakika yürüyerek otobüs durağına ulaşabiliyorsunuz.
Gold Majesty Hotel (★★★★) Gold Majesty Hotel, Nilüfer otelleri arasında konumu, olanakları ve konfor seçenekleriyle en tercih edilebilecek otellerden biri. Konak Mahallesi’nde, Lefkoşa Caddesi üzerinde yer alan tesis, Nilüfer Metro İstasyonu’na yalnızca 600 metre uzaklıkta bulunuyor.
Otelde Bursa’ya iş gezisi veya turistik amaçlı giden gezginlere göre farklı olanaklar mevcut.
Crowne Plaza Bursa (★★★★★) Bursa – Nilüfer bölgesinde lüks otel arıyorsanız Crowne Plaza Bursa’ya göz atabilirsiniz. Otel, Odunluk Mahallesi’nde, merkezi bir konumda yer alıyor. Otelde hem iş hem turistik geziler için farklı olanaklar var.
BursaRay Karaman Metro İstasyonu yalnızca 650 metre uzaklıkta yer alıyor. Otelin ücretsiz otoparkını kullanabilirsiniz. Havaalanı transfer hizmeti için otelle önceden iletişime geçmeniz gerekiyor.
4. Görükle
Görükle, Bursa’da konaklama için tercih edebileceğiniz bir alternatif. Görükle için tam bir öğrenci bölgesi demek yanlış olmaz. Uludağ Üniversitesi kampüsleri Görükle’de yer aldığı için öğrenci nüfusu oldukça fazla.
Restoranların, kafelerin, gece hayatı mekanlarının bol olmasıyla Nilüfer bölgesine benzese de Görükle’yi genç kelimesi yerine öğrenci kelimesiyle betimlemek daha doğru olur.
Burada da zaman geçirmek için pek çok alternatif olsa da çoğunun öğrenci kitlesine hitap etmesi kimi zaman sizi mutsuz edebilir.
Ancak Uludağ Üniversitesi’ne yakın nerede kalınır diyorsanız, Bursa’ya Uludağ Üniversitesi ziyareti, kayıt vs. gibi nedenlerle gidiyorsanız Görükle’de konaklama doğru seçenek olacaktır.
Bursa’da uygun fiyatlı otel arayanların da özellikle Görükle otelleri seçeneğini düşünmesini tavsiye ederim. Ayrıca apart / daire kiralamak gibi bir düşünceniz varsa Bursa’da kiralık daire için birçok alternatifi Görükle’de bulabilirsiniz.
Görükle, Bursa şehir merkezine yakın olduğu için ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceksinizdir. Metro, otobüs ve minibüslerle rahatça şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Görükle otelleri hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
Görükle’deki En Popüler Oteller
Görükle Oruç Hotel & Spa (★★★★) Görükle’de konaklama için iyi donanımlı, standart bir otel istiyorsanız Görükle Oruç Hotel & Spa isimli tesise göz atabilirsiniz.
Tesis, Dumlupınar Mahallesi’nde, Uludağ Üniversitesi’ne yaklaşık 2 km uzaklıkta yer alıyor. Eğer aracınız varsa otelin otoparkını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Kavala Hotel (★★★★) Kavala Hotel, Görükle otelleri arasında gezginlerin sıklıkla tercih ettiği seçeneklerden biri. Otelde her sabah açık büfe kahvaltı hizmeti var. Diğer öğünler için de otelin restoranını deneyebilirsiniz.
Ütü, faks, fotokopi, çalışma alanı gibi iş seyahatlerine yönelik olanakların yanında fitness merkezi, bar gibi rahatlama seçenekleri de bulunuyor. Otel konum olarak nezih ve sessiz bir noktada bulunuyor.
5. Uludağ
Yazının başında da bahsettiğim gibi Bursa yalnızca şehir merkeziyle değil, merkezden uzak bölgeleriyle de gezginleri çeken yerlerden biri.
Bursa şehir merkezine 35 km mesafede yer alan ve Türkiye’de kayak tatili denince akla ilk gelen rotalardan olan Uludağ da işte bu bölgelerden biri.
Bursa’da nerede kalınır sorusuna cevap ararken kısa da olsa Uludağ’da nerede kalınır sorusunu ele almak ve tercih edebileceğiniz en iyi Uludağ otelleri hakkında birkaç bilgi vermek istedim.
Öncelikle biraz Uludağ’dan bahsedecek olursak Uludağ 2.543 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi. Aynı zamanda Marmara Bölgesi’nin de en yüksek dağıdır. Uludağ’da ne yapılır derseniz kayak, snowboard, kar motoru, kızak gibi kış aktivitelerinin yanında farklı aktiviteler de bulabilirsiniz.
Uludağ Aras Şelalesi, Uludağ Çobankaya Yaylası, Uludağ Dağyenice Göleti, Uludağ Softaboğan Şelalesi, Uludağ Bakacak Tepesi Uludağ’da gezilecek yerler denince ilk akla gelenler.
Bunlar dışında Uludağ’da konaklama tercih ederseniz Uludağ otellerindeki gece eğlenceleri ve yeme içme aktiviteleriyle de zaman geçirebilirsiniz.
Uludağ’a ulaşım için de birçok alternatif mevcut. Bursa şehir merkezinde konaklayacaksanız bile Uludağ’a kolayca ulaşabilir ya da tam tersi Uludağ’da otel rezervasyonu yapıp Bursa şehir merkezine gidebilirsiniz.
Öncelikle kendi aracınız varsa Çekirge Caddesi üzerinden Uludağ yoluna girerek rahatlıkla ulaşabilir ya da aracınızı Çekirge bölgesinde bırakarak Uludağ Taksi ile devam edebilirsiniz. Özel araçla Uludağ’a ulaşacakların kar lastiklerine ve gerekli önlemleri aldıklarına emin olmasını tavsiye ederim.
Toplu taşıma ile Uludağ’a ulaşım nasıl olur derseniz şehir içi otobüs hatlarını kullanarak Tophane bölgesine oradanda Uludağ otellerine hareket eden dolmuşlarla Uludağ oteller bölgesine gidebilirsiniz. Aynı şekilde Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kalkan Uludağ Oteller Bölgesi servislerini kullanabilirsiniz.
Teleferik ile Uludağ’a ulaşım sağlamak isterseniz ise Bursa Otogarı’ndan 94 numaralı otobüsle Bursa Teleferik Merkez İstasyonu’na ulaşmanız gerekiyor.
Uludağ’da nerede kalınır kısmına gelecek olursak Uludağ otelleri, pistlerin konumuna paralel 1. Bölge ve 2. Bölge olarak iki farklı alana dağılmış durumda.
Eğer gece hayatı, eğlence, müzik ve hareket istiyorsanız Uludağ 1. Bölge otelleri sizin için ideal olacaktır. Uludağ 2. Bölge otelleri ise 1. bölgeye göre daha yeni ve sakin. Burada da hareketli noktalar var ancak 1. bölge kadar yoğun değil. Tüm Uludağ otelleri için tavsiye isterseniz aşağıda bulabilirsiniz.
Uludağ’daki En Popüler Oteller
Le Chalet Yazıcı (★★★) Uludağ 1.bölge otelleri arasında yer alan Le Chalet Yazıcı, Uludağ’da kayak tatili için tercih edilebilecek güzel seçeneklerden biri. Otelde kayak okulu ve kayak ekipmanları kiralama noktası bulunuyor.
Teras, kapalı oturma alanları ve bahçe de zaman geçirmek için keyifli. Yeme içme olarak alakart restoran, açık büfe restoran, barbekü ve bar var.
Ağaoğlu My Mountain (★★★★) Uludağ’da lüks otel arıyorsanız 2.bölge otelleri arasında bulunan Ağaoğlu My Mountain isimli otele göz atabilirsiniz. Hem hizmetler hem de odalardan ortak alanlara, otel her noktada lüks olanaklara sahip.
Uludağ’da kayak yapmak için kayak ekipmanı kiralama, kayak dersleri gibi hizmetlerin yanında sauna, spa, kapalı yüzme havuzu, masa tenisi, dart, oyun odası gibi hem eğlenip hem rahatlayabileceğiniz olanaklar da var. Her şey dahil hizmet veren otelde restoran ve bar dışında karın keyfini çıkaracağınız mangal alanı var.
Uludağ Orman Köşkleri: Uludağ’da kayak yapmaya değil de kışın ve karın keyfini çıkarıp huzurlu bir tatil geçirmeye gidiyorsanız Uludağ Orman Köşkleri size uygun bir seçenek olacaktır. Tesis Sarıalan Mevkii’nde, ormanın içerisinde doğayla iç içe, sessiz ve sakin bir bölgede hizmet veriyor.
4 ve 6 kişi kapasiteli ahşap köşklerin her birinin kendine ait bahçesi ve oturma alanı var. Evlerin mutfağında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Özellikle arkadaş grupları ya da aileler için oldukça keyifli bir seçenek denilebilir.
6. Mudanya
Bursa’nın en güzel ilçelerinden Mudanya, Bursa’da konaklama yapılabilecek en güzel bölgelerden biri. Özellikle yaz dönemi Bursa’ya seyahat planınız varsa konaklama için tercihini Mudanya’dan yana kullanabilirsiniz.
Marmara Denizi kıyısında bulunan Mudanya, Bursa şehir merkezine ortalama 30 km mesafede yer alıyor. Eğer özel aracınız varsa Mudanya’dan Bursa’ya ulaşım yaklaşık 30 dakika. Toplu taşımayla ulaşım için de birçok alternatif var.
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Mudanya İskelesi arası sefer düzenleyen F/1 numaralı otobüsü ya da Mudanya’dan Bursa şehir merkezine giden F/3 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.
Otobüs haricinde “Organize Sanayi” yazılı minibüslerle de Mudanya Bursa arası ulaşım sağlayabilirsiniz. Kısacası Bursa’da konaklama için Mudanya otelleri tercihiniz olacaksa ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz.
Mudanya’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda birçok alternatif var. Marmara Denizi yüzmek için şahane bir seçenek olmasa da Bursa, İstanbul, Eskişehir gibi büyük şehirlerden hafta sonu kaçamakları ya da kısa zamanlı seyahatler için kurtarıcı olabiliyor.
Siz de böyle bir tatile ihtiyaç duyuyorsanız Mudanya’da konaklama tercih ederek hem Bursa’da görülecek yerleri gezme fırsatı bulabilir hem de Mudanya’da deniz tatili yapabilirsiniz.
Yüzme dışında Mudanya’da görülecek yerler de var. Öncelikle Mudanya’nın en keyifli mahallesi olan Halitpaşa Mahallesi ile başlayalım. Rum Mahallesi ya da Girit Mahallesi olarak da anılan bu bölge eski ahşap konaklar, sevimli dükkanlar, keyifli restoranlar, el işi tezgahlarıyla dolu cıvıl cıvıl bir yer.
Yine bu mahallede yer alan, Kurtuluş Savaşı’nın nihayete vardığı yer olarak bilinen Mudanya Mütareke Evi Müzesi ise Türk tarihinin en önemli anlarından birine tanıklık etmesiyle oldukça popüler.
Eski yapılara meraklıysanız restore edilerek halk kütüphanesi olarak kullanılan Tahir Paşa Konağı için de zaman ayırabilirsiniz. Buralar dışında Kemerli Kilise, Hasanpaşa Camii, Eski İstasyon Binası gibi göze hitap eden birçok yapı var.
Mudanya’da konaklamanın bir diğer artısı da aslında Mudanya etrafında gezilecek yerlerin bolluğu. Mudanya yalnızca Bursa’ya yakın değil; Trilye, Cumalıkızık, Gölyazı gibi Türkiye’de gezilecek yerler listesine giren pek çok yere, ortalama 40 – 50 dakikalık mesafelerde yer alıyor.
Mudanya’da nerede kalmalı diyorsanız Mudanya İskelesi çevresi oteller ve Halitpaşa Mahallesi çevresi otelleri en iyi alternatifler olacaktır. Mudanya otelleri için tavsiyeleri ise aşağıda bulabilirsiniz.
Mudanya’daki En Popüler Oteller
Apameia Hotel: Mudanya’da uygun fiyatlı otel arayanlara ilk tercihim olarak Apameia Hotel isimli tesisi söyleyebilirim. Mütareke Mahallesi’nde yer alan tesis hem sahile hem de Mudanya’da görülmesi gereken yerlere yakın.
Otelde her sabah açık büfe kahvaltı servisi var. Eğer aracınız varsa otelin otoparkını ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
Armistis Hotel: Armistis Hotel, Mudanya’da konaklama için fiyat performans açısından en ideal otel seçeneklerinden biri. Otel, Mütareke Mahallesi’nde, Mudanya’da gezilecek yerlere oldukça yakın bir konumda yer alıyor.
Güne güzel başlamanızı sağlayacak zengin açık büfe kahvaltı var. Odalar konforlu ve temiz.
Montania Special Class Hotel (★★★★) Montania Special Class Hotel, Mudanya’da konaklama için merkezi konumu, olanakları ve hizmetleriyle en güzel seçeneklerden biri. Otel, İstasyon Caddesi üzerinde, denize sıfır bir konumda yer alıyor. Denize bakan keyifli bir açık havuz mevcut.
Bahçe, restoran ve bar olanakları da otelde keyifli vakit geçirmeyi mümkün kılıyor. Özellikle Mudanya’da lüks otel arıyorsanız göz atabilirsiniz.
Bursa’da Şehir İçi Ulaşım
Bursa’da şehir içi ulaşım için otobüs, metro, tramvay, minibüs ve taksi kullanabilirsiniz. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa’da toplu taşıma sistemi gerçekten gelişmiş.
Sadece şehir merkezi ve çevresine değil, toplu taşıma alternatifleriyle sahil kasabalarına, dağlık kısımlara ya da köylere vs. rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
BursaRay isimli metro ağında 38 istasyon bulunuyor. Özellikle şehir merkezini metro kullanarak rahat rahat gezebilirsiniz. Burtram ise Bursa’da tramvay ağı için kullanılan isim.
T1 / Kent Meydanı – Heykel Hattı ve T3 / Zafer Plaza – Çınarönü Hattı isimli iki hat bulunuyor. Her iki hatta da BursaRay’a aktarma yapabileceğiniz duraklar bulunuyor.
Otobüs hatları ve sefer saatleri hakkında detaylı bilgi isterseniz ise aşağıdaki şu adrese göz atabilirsiniz: burulas.com.tr/otobus-hat-sorgulama.aspx?hatAdi=99999
Bursa toplu taşıma araçlarında BursaKART isimli elektronik bilet uygulaması kullanılıyor. Toplu taşımada kullanılan bilet tiplerine gelecek olursak turist olarak satın almanızın mantıklı olacağı iki tip bilet var:
Tek Kullanımlık Bilet Tipleri
Kısa hat / uzun hat ve 1 biniş / 2 biniş olarak seçenekleri bulunan tek kullanımlık biletler Bursa’da turistik geziler için ideal.
Kısa hat bileti alacaksanız 8 TL, uzun hat biletine ihtiyacınız varsa 10 TL. Tek kullanımlık biletleri büfeler, bayiler ya da istasyon çevresindeki makinelerden alabilirsiniz.
BursaKART
Kişiselleştirilmemiş BursaKART 15 TL. Bayilerden, büfelerden satın alabilirsiniz. Kart bedelini verdikten sonra karta sahip oluyorsunuz. İçine dilediğiniz kadar bakiye yükleyebilirsiniz.
Bursa Otel Fiyatları & Rezervasyon
Bursa otel fiyatları ve Bursa’da otel rezervasyonu için tavsiyelerle devam edecek olursak öncelikle Bursa’da lüks, uygun fiyatlı ya da orta segment bir sürü otel olduğunu söyleyebiliriz.
Şöyle ki 2 kişi, gecelik ortalama 250 – 400 TL’ye otel bulabileceğiniz gibi 500 – 750 TL aralığında birçok seçenek ve daha yüksek ücretlere Bursa’nın lüks otellerini bulabilirsiniz.
Bursa şehir merkezi yani Osmangazi otelleri, şehir merkezinin çevresinde tavsiye ettiğim diğer bölge otellerine daha pahalı ancak Booking.com erken rezervasyon fırsatlarını yakalarsanız her bölgedeki oteli daha uygun fiyatla bulabilirsiniz. Ben genelde konaklama için en az 1 – 2 ay önce otel rezervasyonu yapmayı tercih ediyorum.
Ücretsiz iptal ve otelde ödeme seçenekleri bu gibi erken rezervasyon planlarında kurtarıcı oluyor. Eğer planımda bir değişiklik olursa ödediğim ücretin tamamını ya da iptal süreme göre belli bir kısmını geri alabiliyorum.
Bursa’da konaklama için Uludağ ya da Mudanya tercih edecekseniz mevsimsel fiyat farklarıyla karşılaşabilirsiniz. Uludağ otelleri için fiyatlar Aralık – Mart ayları arası oldukça yüksek oluyor.
Özellikle yarı yıl tatilinin olduğu Ocak sonu, Şubat başı ekstra pahalı fiyatlarla karşılaşmanız mümkün. Mudanya otelleri için ise durum tam tersi fiyatları yaz aylarında artıyor. Bu iki bölgede konaklama için erken rezervasyon kesinlikle bütçenizi koruyacaktır.
Booking.com’da yer alan tüm Bursa otellerini incelemek için tıklayın.
Özetle Bursa’da Nerede Kalınır?
Özetle Bursa’da nerede kalınır rehberimizi toparlayacak olursam Bursa’da nerede kalınır diyenler için başlıca bölge tavsiyelerim ve otel seçimlerim şu şekilde:
Eğer Bursa şehir merkezinde konaklama tercih edecekseniz Osmangazi ve Nilüfer bölgelerini öneririm. Osmangazi, Bursa’da görülmesi gereken yerleri en rahat şekilde keşfedebileceğiniz, alışverişten yeme içmeye, kültürel aktivitelerden tarihi yapılara en yakın olacağınız bölge.
Nilüfer ise Bursa şehir merkezi kalabalığından biraz uzaklaşıp şehrin daha genç ve dinamik kısmını görebileceğiniz bir seçenek. Tabii ki zamanınız azsa ya da ulaşım vs. uğraşmak istemiyorsanız Osmangazi’de konaklamanızı tavsiye ederim. Bursa şehir merkezinde konaklama için başlıca otel tavsiyelerim ise Kitap Evi Hotel ve Safran Hotel.
Termal oteller ilginizi çekiyorsa Çekirge bölgesi, Bursa’yı ziyaret nedeniniz Uludağ Üniversitesi ile alakalı bir durum ise Görükle bölgesi Bursa’da konaklama için tavsiye edebileceğim diğer bölgeler.
Bursa’da konaklama için diyebileceğim şeyler son olarak kayak tatili için Uludağ otelleri, yaz tatili için Mudanya otelleri.
Özetle Bursa’da nerede kalınır konusu bu şekilde. Sizin de Bursa’da nerede kalınır yazısına eklemek istedikleriniz varsa yorum yazarak bizimle paylaşın. Eğer sizin de Bursa’da nerede kalınır yazısında olmasını düşündüğünüz konular varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın.
İÇERİK BAŞLIKLARI