“Dubai’de nerede kalınır?” Orta Doğu’nun parlayan yıldızı Dubai; lüks alışveriş imkânları, ultra modern mimarisi ve üst düzey konaklama seçenekleriyle gezginlere rüya gibi bir tatil deneyimi yaşatıyor.
Bir zamanlar çok az ziyaretçi çeken kendi halinde bir balıkçı yerleşimi olan kent, geniş petrol rezervlerinin bulunmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm dışında iş ve finans merkezi olarak da anılmaya başlanmış.
2000’li yılların başından itibaren hayata geçirilen mega inşaat projeleri sayesinde “enlerin şehri” lakabını alan Dubai’de nerede kalınır diye düşünenleri eşsiz özelliklere sahip konaklama bölgeleri ve oteller bekliyor.
Dubai’de konaklama yapacağınız bölge ve otel seçiminde kararsızlık yaşıyorsanız iddia ediyorum bu yazı sonrasında çok daha bilgili ve kendinizden emin bir şekilde otel seçiminizi yapacaksınız.
ACELESİ OLANLARA…
Dubai’de konaklama için en ideal bölgeler, merkezde konaklamak isteyenler için Downtown, sahil kıyısına yakın olmak isteyenler içinse Jumeirah. Dubai gezilecek yerler listemizdeki birçok önemli yapı bu bölgelerde yer alıyor.
Otel tavsiyesi isteyenlere de son seyahatimde konaklayıp memnun kaldığım Emirates Grand Hotel‘i önerebilirim. Bunun dışında Jumeira Plajı’na yakın, ekonomik ibis Styles Jumeira ve Dubai’nin simgesi olan, çok lüks Burj Al Arab adlı tesisleri önerebilirim.
Dubai’de Nerede Kalınır?

Dubai’de konaklama yapabileceğiniz 5 bölge var. Bunlar:
- Göz alıcı plajları ile ünlü Jumeirah,
- Dünyanın en yüksek binası Burj Khalife’nin içinde yer aldığı Downtown,
- Kentin tarihi dokusunu yakından gözlemleyebileceğiniz Bur Dubai,
- Canlı, lüks ve modern olanakların iç içe olduğu Dubai Marina ve Palm Cumeyra,
- Havaalanına yakın, şehrin eski finans merkezi olan Deira.
Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…
1. Jumeirah

Dubai tatili sırasında göz alıcı plajlara bir adım uzaklıkta olacağınız bir konaklama bölgesi arıyorsanız, popüler kıyı yerleşimi Jumeirah sınırları içerisindeki oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
“Dubai’de nerede kalınır?” merakı içerisindeki gezginlerin genelde ilk baktıkları bölge olan Jumeirah, başlangıçta lüks villaların inşasına ayrılmış.
Planlanan konut projelerine ek olarak zaman içerisinde kafelerin, sanat galerilerinin, butiklerin ve kentteki yegâne halk plajının yapımlarının tamamlanmasının ardından hem yerel halk hem de gezginler için vazgeçilmez bir yer haline gelmiş.
Khor Dubai’nin (Dubai Koyu) batısından başlayan ve resort otelleri, plaj kulüpleri, birçok Batılı expatın da aralarında bulunduğu kalburüstü kesimin yaşadığı lüks mahalleleri ile ünlü Jumeirah, aynı zamanda 7 yıldızlı Burj Al Arab’a ev sahipliği yapıyor. Otelin üzerinde yükseldiği yapay adanın biraz açığında Palm Jumeirah ve World Island bulunuyor.
Jumeirah’ın kuzeyinde kültürel açıdan zengin Diera (Eski Dubai), batısında ise ihtişamlı gökdelenleri ve Avrupa tarzı yaşam kalitesi ile dikkat çeken Dubai Marina bulunuyor.
Aileniz ile birlikte Jumeirah’ta geçireceğiniz tatil günlerinizde eğlenmek istediğinizde Al Wadi Park’a gidebilirsiniz. Yerel mimariye ilgi duyuyorsanız, Jumeirah Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.
Ilık, turkuaz renkli suları ve beyaz kumlarla kaplı olması nedeniyle kullanıma açıldıktan kısa süre sonra gezginlerin gözdesi haline gelen Jumeirah Plajı başta olmak üzere bölgenin kıyı kesiminde deniz keyfi yapabileceğiniz birçok alan bulunuyor. Dilerseniz bölgenin kendi adını taşıyan halk plajı dışında aynı amaç doğrultusunda Umm Suqeim’i de tercih edebilirsiniz.
Jumeirah’ta zengin içerikleri ile sizleri memnun edecek alışveriş merkezlerini, mağazaları, restoranları ve kafeleri bolca bulacağınıza emin olabilirsiniz. Özellikle Burj Al Arab ile Medinat Jumeirah arasında kalan bölgedeki tesislerden birinde konaklarsanız, Jumeirah’ın konuklarına sunduğu fırsatlara zahmetsizce ulaşabilirsiniz.
Jumeriah Bölgesindeki En Popüler Oteller
Metropolitan Hotel Dubai (★★★★) Jumeirah Plajı’na 2,6 km uzaklıkta yer alan güzel ve ekonomik bir tesis.
Four Seasons Resort Jumeirah Beach (★★★★★) Özel plajı, 2 açık yüzme havuzu ve gösterişli spa alanı bulunan 5 yıldızlı, lüks bir otel.
Burj Al Arab Jumeirah (★★★★★) Dubai’nin en önemli simgelerinden olan Burj Al Arab, deniz kenarında, ziyaretçilerine ultra lüks konaklama hizmeti sunuyor.
Jumeirah Beach Hotel (★★★★★) Dubai’de nerede kalınır, şöyle deniz kenarında çok lüks hizmet veren bir yer olsun diyenler için oldukça güzel bir seçenek.
2. Dubai Merkezi (Downtown – Burj Khalifa)

Günümüzde üst düzey konaklama seçenekleri ile “Dubai’de nerede kalınır?” sorusuna cevap arayan gezginlerin odaklandıkları ikinci yerleşim bölgesi konumundaki Dubai Merkezi, eskiden bir ordu üssüne ev sahipliği yapıyormuş.
Bölgenin turistik açıdan popüler hale gelmesinde birbiri ardına tamamlanan lüks konut projelerinin payı oldukça fazla. Bu projelere ek olarak Dubai gezilecek yerler listemizin en önemli duraklarından biri olan, dünyanın en uzun binası Burj Khalifa’nın, en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’un ve fıskiyesi Dubai Fountain’ın varlığı da Downtown Dubai’yi gezginler için keyif dolu anlar yaşayabilecekleri ideal bir konaklama bölgesi haline getiriyor.
Burj Khalifa da dâhil olmak üzere Dubai’nin merkezinde faaliyet gösteren oteller, konuklarına ultra lüks olanakların yanı sıra eşsiz kent manzarası sunuyor.
Bölgedeki birçok tesis yüksek fiyatları ile sadece belirli bir kesime hitap ediyor. Ancak iyi bir araştırma ile Dubai’nin kalbinde uygun fiyatlı konaklama tesisi rahatlıkla bulunabiliyor.
Sheikh Zayed Yolu, sadece Dubai denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olmakla kalmayıp aynı zamanda kentin merkezinde konaklamak isteyenlerin en fazla tercih ettikleri bölgelerin de başında geliyor. Karama ve Bur Dubai’nin batısından başlayan yol, neredeyse tüm Dubai’yi dolaşıyor.
Downtown Bölgesindeki En Popüler Oteller
Rove Downtown (★★★) Dubai’de nerede kalınır, şehrin merkezinde, şöyle ekonomik bir otel olsun diyenler için oldukça uygun bir tesis.
Ramada Downtown Dubai (★★★★) Burç Halife ve Dubai Çeşmesi manzarasına sahip, 4 yıldızlı oldukça popüler bir otel.
Roda Al Murooj Hotel (★★★★★) Dubai Mall ve ünlü Burç Halife’nin karşısında yer alan 5 yıldızlı otel, büyük bir yüzme havuzu bulunan yemyeşil bahçesiyle hizmet veriyor.
Armani Hotel Dubai (★★★★★) Eğer konaklama bütçeniz müsaitse ve unutulmaz bir deneyim yaşamak isterseniz dünyanın en uzun binasında yer alan bu otelde konaklayabilirsiniz.
3. Bur Dubai

Aklınızı kurcalayan “Dubai’de nerede kalınır?” sorusunun yanıtı olarak tarihi dokusunu kaybetmemiş bir bölge ilginizi çekerse kentin adını taşıyan koyun güney kısmında yer alan Bur Dubai‘deki otel seçeneklerini de araştırmanıza dâhil edebilirsiniz.
Kentte 19. yüzyılın başında yerleşimin başladığı ilk bölge olma özelliği taşıyan semt, hem Dubai’nin tarihini hem de gündelik yaşamını merak eden gezginlere birçok fırsat sunuyor. Bölgede konaklarken zamanınızın bir bölümünü nehirdeki trafiği izlemeye, yöresel yemekleri tatmaya ve el işçiliği hakkında fikir edinmeye ayırabilirsiniz.
Eski binalarda faaliyet gösteren kafeleri ve baharat pazarı ile dikkat çeken Bur Dubai’de yerel halk geçimlerini ilk başta sadece balıkçılıkla sağlıyormuş.
Zaman içerisinde liman aracılığıyla bölgedeki diğer emirlikler ve ülkeler ile ticari ilişkiler kuran girişimciler, artan gelirleri doğrultusunda kentin bu kesiminde ikamet edecekleri göz alıcı konutlar inşa ettirmiş. Bu binaların büyük çoğunluğu bugün de varlıklarını koruyor.
Dubai Deresi’nin kenarındaki tarihi yerleşimin özellikle Al Fahidi Bölgesi’ne giderseniz, birçok eski yapıyı görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Hatta Dubai Müzesi’nde sergilenen zengin koleksiyonu inceleyerek, eskiden bir balıkçı köyü olan Dubai’nin geçmişi hakkında yeni bilgiler edinebilirsiniz.
Otantik atmosfere sahip yerleşimin dere ile Büyük Camii arasında kalan kısmında ise yerel kültüre ait figürlerle süslü hediyelikleri bulabilirsiniz.
Bur Dubai Bölgesindeki En Popüler Oteller
Rove Healthcare City (★★★) Dubai Mall ve Kite Plajı’na her gün ücretsiz servisin bulunduğu, 3 yıldızlı, ekonomik ve güzel bir otel.
Four Points by Sheraton Downtown (★★★★) Dünya Ticaret Merkezi’ne 2 km mesafede yer alan şehrin en popüler otellerinden bir tanesi.
Ramada Jumeirah Hotel (★★★★) Modern ve şık odaları ile dikkat çeken bu 4 yıldızlı otel, şehrin merkezinde uygun fiyatlı bir yerde konaklamak isteyenler için ideal.
Grand Hyatt Dubai (★★★★★) 13 restoran ve eğlence seçeneğiyle hizmet veren bu güzel otel, Dubai’de nerede kalınır, merkezde lüks bir otelde konaklamak isteyen gezginlere göre.
4. Dubai Marina ve Palm Cumeyra

İnternet Kent’in ve Medya Kenti’nin de yer aldığı kıyı şeridine ulaşımı sağlayan yolun üzerinde bulunan Dubai Marina, faaliyete geçtiği 2003 yılından bu yana iş dolayısı ile şehre gelen yabancıların ikamet ettikleri bölge konumunda.
Sosyal açıdan canlı, lüks ve modern olanakların iç içe olduğu bir bölgede konaklamak isteyen gezginlerin akıllarındaki “Dubai’de nerede kalınır?” sorusuna en net yanıt olarak öne çıkan marina, Jumeirah Beach Residence’ın hemen güneyinde yer alıyor.
Kentteki en yüksek ikinci bina olan Prenses Kulesi’ne ev sahipliği yapan Dubai Marina’da atmosfer, akşam saatlerinde ve hafta sonu canlanıyor. Burada gerçekleştirilen etkinlikler ve kurulan pazarlar, yerli halk ile yabancıların kaynaşmalarını sağlıyor.
Etkinliklere katılmak ve pazarları gezmek dışında yapay olarak oluşturulmuş uzun bir plajın paraleline yerleştirilen marinada yürüyüş yaparak ya da konakladığınız otelden Palmiye Adaları’nın dikkat çekici manzarasını izleyerek vakit geçirebilirsiniz.
Bölgede ayrıca üst düzey hizmet kalitesine sahip çok sayıda restoran, bar ve alışveriş mekânı bulunuyor. Tabii konu alışveriş olunca birçok gezgin önceliği Dubai Marina Mall’a veriyor.
Marina bölgesinden daha da sakin bir atmosfer arayışına girerseniz, tamamen turistik faaliyetlere ayrılmış olan Palm Cumeyra’daki oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
3 farklı lokasyonda inşa edilen Palmiye Adaları’nın 2014 yılı sonlarında yapımı tamamlanan görkemli üyesi; konularına lüks oteller, eşine az rastlanır güzellikte deniz manzarası, zengin su sporları olanakları ve bembeyaz kumlar ile kaplı uzun bir plaj sunuyor. Palmiye şeklindeki ikonik yapay adanın tek dezavantajı merkeze uzak oluşu.
Dubai Marina yakınlarında konaklama için tercih edebileceğiniz bir diğer yer ise Jebel Ali. Petrolden sonra Dubai’nin günümüzdeki zenginliğini elde etmesinde büyük payı olan deniz ticaretinin günümüzde kalbinin attığı kasabanın, yeni havalimanına ve EXPO 2020’ye ev sahipliği yapması planlanıyor.
Yerleşimin sınırları içerisinde ayrıca görkemli Palmiye Adaları projesinin bir diğer parçası olan Palm Jebel Ali bulunuyor.
Dubai Marina Bölgesindeki En Popüler Oteller
Rove Dubai Marina (★★★) Eğer Dubai’nin en popüler noktalarının birinde, ekonomik bir otelde konaklamak isterseniz bu otel güzel bir seçenek olabilir.
Dubai Marriott Harbour Hotel (★★★★) Önemli turistik mekanlar, plajlar ve iş merkezleri sadece birkaç adım uzaklıkta yer alan 4 yıldızlı popüler bir otel.
Wyndham Dubai Marina (★★★★) Dubai Marina, Umman Denizi ve Dubai Marina’nın nefes kesen manzaralarına sahip, 4 yıldızlı güzel bir otel.
Five Palm Jumeirah Dubai (★★★★★) Özel plaj alanına sahip, biri 55 metre uzunluğunda olan 5 adet açık yüzme havuzu bulunan lüks bir otel.
Atlantis The Palm, Dubai (★★★★★) Dubai’de nerede kalınır, parası önemli değil, şehrin en güzel yerinde, lüks bir otel olsun diyenlerin tercih edebilecekleri en güzel otellerden bir tanesi.
5. Deira

Eğer hem havalimanına hem de meşhur açık hava pazarlarına yakın olmayı amaçlıyorsanız, “Dubai’de nerede kalınır?” araştırmanızda Deira otellerine öncelik tanıyabilirsiniz. Üstelik Dubai’nin eski finans merkezindeki konaklama tesisleri, diğer bölgelerdeki türdeşlerine göre daha uygun seviyelerdeki gecelik oda fiyatları ile tanınıyor.
Dubai Deresi’nin doğusunda yer alan Deira’da lüks oteller kıyı şeridinde faaliyet gösteriyor. Yerleşim bölgesinin iç kesimlerine doğru ilerlendiğinde ise, az önce bahsettiğim gibi, daha uygun fiyatlı ve otantik görünümlü konaklama tesisleri gezginlerin karşısına çıkıyor.
Eskiden kentteki ticari hayatın merkezinde yer alan Deira, halen gerek alışveriş yapmak gerekse de gündelik yaşamı gözlemlemek isteyen konuklarına cazip fırsatlar sunan sokak pazarları ile ünlü.
Bölgenin sınırları içerisindeki en eski mahallelerden biri olan Al Ras’ta konaklamayı tercih ederseniz, tatilinizi bu pazarların en ünlüleri olan Baharatçılar ve Altıncılar çarşılarına, Heritage Museum’a bir adım uzaklıkta geçirme imkânına kavuşursunuz.
Üstelik metroyu kullanarak dilediğiniz zaman kentin diğer önemli turistik bölgelerine ulaşabilirsiniz. Kentin kurulduğu yer olan Bur Dubai’ye gitmek içinse dere kenarındaki iskelelerden kalkan teknelere binebilirsiniz.
Nüfusunun büyük kısmını Dubai’ye çalışmak için gelen Asyalılar’ın oluşturduğu Deira’nın gözle görülür tek sorunu trafik. Dubai Havalimanı’na 10-15 dakika uzaklıktaki yerleşimden özellikle akşam saatlerinde kentin diğer popüler bölgelerine ulaşmak fazlasıyla zaman alabiliyor.
Yine de bu durumu alternatif ulaşım yöntemleri ile aşmak mümkün. Ayrıca yöresel lezzetleri tatma, otantik ürünleri satın alma ve en önemlisi Dubai kültürünü yakından tanıma fırsatı sunması, bölgeyi özellikle kente ilk defa seyahat edecek gezginler için cazip kılıyor.
Deira Bölgesindeki En Popüler Oteller
Rove City Centre (★★★) Havaalanına yakın, fitness merkezi ve yıl boyu hizmet veren açık havuz bulunan güzel ve ekonomik bir otel.
Hyatt Place Dubai Al Rigga (★★★★) Deira’nın kalbinde elverişli bir konuma sahip olan bu otel, Dubai’de nerede kalınır, eski şehirde, altın, baharat vb pazarlarına yakın bir konumda yer alan popüler bir tesis.
Sheraton Dubai Creek Hotel (★★★★★) Dubai Körfezi’nin kıyısındaki Deira’da 1. sınıf bir konuma sahip, lüks bir otel.
Dubai’de ben hangi bölgede, hangi otelde kaldım?

Dubai’de nerede kalınır rehberini hazırlamışken son Dubai seyahatimde konakladığım otel hakkında da bilgiler vermek istiyorum.
Orta Doğu’nun bu güzel şehrine son ziyaretimi ben fuar ziyareti nedeniyle yapmıştım, bu nedenle otel tercihimi fuar alanına yakın bir otel olan 4 yıldızlı Emirates Grand Hotel‘den yana kullandım.
Otel yaklaşık 4000+ ziyaretçi değerlendirmesi sonucunda 10 üzerinden 7,5 gibi ortalamanın üzerinde bir puan sahip. Yalnız otel aldığı ortalama puana rağmen oldukça iyi olanaklara sahip.
Hayatımda kaldığım en büyük ve lüks odanın bulunduğu otel için ben gecelik 137 Euro gibi makul bir ücret ödedim.
Oturma odası, mutfak, 2 WC, çamaşır makinesi gibi olanakların olduğu otel adeta ufak bir ev gibiydi. Gecelik oda fiyatına kahvaltı dâhil değildi.
İşin aslı tekrar Dubai’ye gidecek olsam bu otelin güncel fiyatlarını kontrol ederim, eğer indirim bulamazsam alternatif tesislere de göz atarım. 4 yıldız kategorisinde faaliyet gösteren otel hakkında detaylı bilgi edinmek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.
Dubai’de Şehir İçi Ulaşım

Gerek iklimi gerekse de şehir yapısı yüzünden Dubai, yaya dostu olmaktan uzak bir profile sahip. Fakat son yıllarda toplu taşımaya, özellikle raylı sisteme yapılan yatırımlar sayesinde şehir içi ulaşım eskiye nazaran çok daha kolay hale gelmiş durumda.
Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’ndan kent merkezine otobüs seferlerinden yararlanarak rahatça ulaşabilirsiniz. Şehir içerisinde ise konfor avantajından dolayı taksileri tercih edebilirsiniz.
Havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı konusunda detaylı bilgileri Dubai Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım Seçenekleri başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.
Bur Dubai ve Deira arasında tekneler ulaşım ihtiyacına çözüm getiriyor. Dubai Marina ile Jumeirah arasındaki mesafeyi aşmak için “monorail” ve taksi arasında seçim yapabilirsiniz. 2009 yılında hizmete giren 52 kilometre uzunluğundaki metro ağı ise Bur Dubai dışında neredeyse her noktaya yolcu taşıyor.
Gezilecek yerler arasında ulaşım ihtiyacınızı gidermek için toplu taşıma araçları kullanacaksanız “Nol” isimli yeniden doldurulabilir kartlardan edinmenizi tavsiye ederim. Metro istasyonlarında ve bazı otobüs duraklarında satılan Nol Silver, şehir içinde sık seyahat edecek gezginlere indirimli fiyatlarla ulaşım imkânı tanıyor.
Dubai Otel Fiyatları ve Rezervasyon

Dubai’de, turizm sezonunda en yoğun dönem aralık ile nisan ayları arasında yaşanıyor. Özellikle ocak ayında gerçekleşen Dubai Shopping Festival sırasında alışveriş tutkunu gezginler kente akın ediyor. Bu nedenle bahsettiğim aylar arasındaki bir tarih aralığı için otel rezervasyonu yaptırırken yoğunluğu göz önünde bulundurmak ve erken davranmak gerekiyor.
Arap ailelerinin kalabalık nüfusa sahip olmaları, kentteki otellerin oda yapılarına da etki etmiş durumda. Çoğu otelde standart oda sayısı kadar suit ya da mini suit tipi konaklama üniteleri de bulunuyor. Bu tarz odalarda, mutfak ve oturma grupları yer alıyor.
Eğer tatilde alışkın olduğunuz lezzetleri tüketmekten vazgeçemiyor ve kendi yemeğinizi yapmayı düşünüyorsanız, odalarda bulunan mutfaklar işinize fazlasıyla yarayabilir. Bunun dışında 3-4 kişilik gruplar halinde seyahat ediyorsanız, süit odaları tercih ederek Dubai’de daha ekonomik konaklama fırsatı yakalayabilirsiniz.
Dubai, dünyanın en lüks otellerini bünyesinde barındırıyor. Ancak kentte, kısıtlı bütçe ile seyahat eden gezginleri fiyat açısından memnun edecek tesisler de faaliyet gösteriyor. Dubai’de gecelik 60-70 Euro’ya otel odası bulabileceğiniz gibi ultra lüks bir tesiste 15 bin Euro’ya da konaklayabilirsiniz.
4 yıldızlı ve hizmet kalitesi ortalamanın üzerinde sayılabilecek otellerde ise gecelik oda fiyatı 110 ila 150 Euro arasında değişiyor. Dubai’deki otellerin bazıları kahvaltı ücretlerini oda fiyatlarına dâhil ederken kimisi bu hizmeti ekstra olarak sunuyor.
Kahvaltı fiyatı, ilginç bir şekilde yüksek olabiliyor. Bazı oteller kahvaltı için kişi başı 75-95 AED gibi rakamlar talep edebiliyor. Bu yüzden otellerin fiyatlarını kıyaslarken kahvaltının dâhil olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.
Dubai otellerinde ayrıca ücrete sonradan dâhil edilen belediye vergisi ve hizmet masrafı gibi bazı ek meblağlar da bulunuyor. Vergi ve masrafların her biri için oda fiyatına %10’luk ekleme yapılıyor.
Dubai otel rezervasyonunuzu şehirdeki otellerin resmi internet siteleri üzerinden yaptırabilirsiniz. Booking.com, internetteki en ünlü otel rezervasyonu sitesi. Site, kullanıcılarına rezervasyon ücreti ödemeden işlemlerini tamamlama ve seçilen otele bağlı olarak ücretsiz rezervasyon iptal hakkı tanıyor.
Booking.com’da yer alan Dubai otellerini incelemek için tıklayın.
Özetle Dubai’de Nerede Kalınır?

Kısacası “Dubai’de nerede kalınır?” sorusuna yanıt ararken beklentilerinizi ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Eğer eğlence olanakları bakımından zengin, hem modern hem de otantik alışveriş fırsatlarını bir arada sunan, üst düzey konaklama tesislerine sahip bir bölgede tatilinizi geçirmek isterseniz Jumeirah otelleri arasından seçiminiz yapabilirsiniz.
Benzer olanakları bulabileceğiniz Dubai kent merkezi ise Sheikh Zayed Yolu aracılığıyla kentin her noktasına kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor. Kentte yabancı uyruklu bireylerin zaman geçirmek ve ikamet etmek için tercih ettikleri Dubai Marina ise konuklarına sadece kentin lüks yönlerini göstermekle kalmayıp en sıra dışı eğlenceleri sunuyor.
Son olarak Dubai’nin kültürünü ve tarihini tanımaya odaklı bir tatil planı oluşturmayı amaçlıyorsanız, aradığınız fırsatları Bur Dubai‘de ya da Deira‘da bulabilirsiniz.
Dubai otel tavsiyelerine gelecek olursak; şehir merkezinde yer ala 3 yıldızlı Rove Downtown, Jumeriah’ta yer alan 4 yıldızlı Jumeirah Metropolitan Hotel ile Marina’da yer alan 4 yıldızlı Marriott Harbour Hotel, ekonomik konaklama için göz atabileceğiniz yerlerden.
Eğer konaklama bütçenizde sıkıntı yoksa dünyanın en lüks otelleri arasında yer alan, 5 yıldızlı, Burj Al Arab, Armani Hotel Dubai ve Atlantis The Palm otellerine göz atabilirsiniz.
Dubai’de nerede kalınır yazısı boyunca Dubai’de konaklama yapabileceğiniz tüm önemli bölgeler hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra şehirdeki en popüler oteller hakkında da bilgi ve tavsiyeler vermeye çalıştım.
Eğer sizin de Dubai’de nerede kalınır yazımıza eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın!
İÇERİK BAŞLIKLARI