“Fethiye’de nerede kalınır?” sorularına kendi deneyimlerimden yola çıkarak cevap vermek için kaleme aldığım bu rehberde hayalinizdeki tatili yaşamak için uygun bölge ve otel alternatiflerini bulabilirsiniz.
Rehber boyunca Fethiye’de konaklama alternatiflerinin yanında Fethiye’de gezilecek yerler, Fethiye yeme içme seçenekleri için ideal bölgeler, doğayla iç içe noktalar, en güzel Fethiye plajları vb. gibi noktalara da değinmeyi ihmal etmedim.
Siz de konaklama için bölge seçiminizi nasıl bir Fethiye tatili geçirmek istediğinize karar verdikten sonra kolaylıkla yapabilirsiniz.
Acelesi olanlara…
Fethiye’de konaklama için en ideal bölgeler arasında Fethiye merkez, Çalış Plajı ve Ölüdeniz geliyor.
Booking.com‘da yer alan tüm Fethiye otellerini incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.
Fethiye’de Nerede Kalınır?
Fethiye’de konaklama için benim en iyi 5 bölge önerim şöyle:
- Fethiye’de konaklama için en merkezi ve alışveriş, yeme içme, ulaşım alternatifleri açısından da en ideal seçenek Fethiye şehir merkezi,
- Fethiye şehir merkezine yalnızca 10 dakika mesafede yer alan, uzun plaj bölgesiyle keyifli bir tatil yaşayabileceğiniz Çalış,
- Fethiye’nin en popüler bölgesi diyebileceğimiz muhteşem doğası, plajları ve yeme içmeden eğlenceye pek çok alternatifi barındıran Ölüdeniz,
- Doğa ile baş başa kalmak isteyenlere: Fethiye’nin Faralya bölgesinde yer alan, yüzlerce kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi,
- Doğa ile baş başa kalmak isteyenlere bir diğer öneri de Kelebekler Vadisi’ne göre daha genç ve “hippi” olarak yorumlayabileceğimiz Kabak Koyu.
Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…
1. Fethiye Şehir Merkezi
Fethiye’de konaklama için tercih edilebilecek ilk bölge alternatifi Fethiye şehir merkezi.
Fethiye iklimi, doğası, plajlarıyla yaz tatili konusunda ünlü şehirlerimizden biri. Genellikle Fethiye’ye seyahatler de deniz, güneş, kum üçlüsü üzerine kurulu geziler oluyor. Bu yüzden de aslında Fethiye şehir merkezi otelleri konaklama için çok fazla tercih edilmiyor.
Siz de bu konuda kararsızsanız kişisel deneyimleriyle yardımcı olmayı deneyeceğim. Fethiye şehir merkezinde konaklama sizin için ideal mi, değil mi ikilemine çözüm olmak için artıları ve eksileriyle ele almak istedim.
Öncelikle Fethiye şehir merkezi, Fethiye’de nerede kalınır yazımda yer alan diğer alternatiflere göre çok daha şehir havasında. Fethiye gezginler ve turistler için tatil rotası olarak görülse de bölgede küçümsenemeyecek bir şehir hayatı var.
O nedenle siz de benim gibi Fethiye şehir merkezini ilk gördüğünüzde beklentileriniz daha Kaş gibi tatil beldesi tarzında bir şehir merkezi ise hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Kısacası eğer Fethiye tatili için planınız tam olarak doğayla iç içe bir yaz tatili geçirip, sabit bir noktada kalıp keyif yapmaksa şehir merkezinde konaklamanızı tavsiye etmem.
Şimdi gelelim Fethiye şehir merkezinde konaklamanın iyi yanlarına. Evet, bu bölge şehir atmosferini hissettiriyor ancak yine de Akdeniz’in kendine has şirin sokakları, çarşılar, tarihi yapılar, keyifli restoranlar bol bol bulunuyor. Fethiye şehir merkezinde gezilecek yerler hakkında kısaca bahsedecek olursam kafalarda daha net bir cevap oluşacaktır.
Fethiye şehir merkezi bir körfezin çevresinde konumlanmış. Körfez içerisinde iki farklı yat limanı ve sahil boyunca keyifle yürüyebileceğiniz yollar bulunuyor. Fethiye Yat Limanı otelleri veya çevredeki otellere göz atabilirsiniz.
Birbiriyle iç içe girmiş 4 – 5 sokaktan oluşan Fethiye Eski Şehir ve Paspastur Çarşısı da şehir merkezinde konaklama için en ideal noktalar.
Buralar dışında Fethiye Balık Pazarı da Fethiye’de yeme içme için muhteşem restoranlar barındırıyor. Özellikle alkollü yemek tercih edecekseniz meyhaneler çok keyifli.
Yakınlarda konaklarsanız otele dönüş derdi de çekmezsiniz. Fethiye’de gece hayatı da aslında sadece şehir merkezinde ve Ölüdeniz’de denilebilir.
Fethiye Müzesi, Telmesses Antik Kenti, Amintas Kaya Mezarları ve Fethiye Kalesi de Fethiye’de görülecek yerler denildiğinde ilk akla gelenler. Hepsine şehir merkezinden kolayca ulaşabilirsiniz.
Üstelik Fethiye’de ulaşım için de en ideal nokta Fethiye şehir merkezi. Rehberde yer alan diğer noktalara ve Fethiye’de görülmesi gereken yerlerin hepsine farklı toplu taşıma araçlarıyla ulaşabiliyorsunuz.
Şehir merkezinde konaklama konusunda kararınızı verebildiyseniz Fethiye şehir merkezi otelleri için tavsiyelerime göz atalım:
Fethiye Merkez’deki En Popüler Oteller
Feryıl Liman Otel: Fethiye merkezde uygun fiyatlı otel arayanlar için güzel bir alternatif. Fethiye Marina’ya 700 metre mesafede, merkezi bir konumda yer alıyor. Kahvaltı ve otoparktan ücretsiz faydalanabilirsiniz.
Hotel Eroğlu (★★) Fethiye’de uygun fiyatlı otel arayanlara diğer tavsiyem Hotel Eroğlu. Tesis merkezi bir konumda yer alıyor. Fiyat performans olarak tercih edilebilir. Otelde çok şahane olmasa da açık yüzme havuzu var.
Yeniçeri City Hotel (★★★) Fethiye merkezde otel tercihinizi Cumhuriyet bölgesinde yer alan Yeniçeri City Hotel’den yana kullanabilirsiniz. Tesisten birçok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Odalar ve otelin içi gayet modern ve temiz. Deniz manzaralı ve teraslı oda seçenekleri de bulunuyor.
Orka Boutique Hotel (★★★) Fethiye merkezde lüks otel için Orka Boutiwue Hotel’e göz atabilirsiniz. Cumhuriyet bölgesinde, sahil kenarında yer alan tesisin odaları deniz manzaralı ve çok ferah. Otelde sauna, bar, restoran gibi olanaklar da mevcut.
Alesta Yacht Hotel (★★★★) Fethiye’de lüks otel için şehir merkezindeki mükemmel konumuyla bir diğer önerim Alesta Yacht Hotel. Deniz manzarasının yanında geniş odaları, ücretsiz keyifli kahvaltısı ve özel plajıyla merkezde konaklama için en ideal alternatiflerden.
2. Çalış
Fethiye şehir merkezine yakın olayım ama o kadar da şehir tadında bir noktada konaklamayayım diyorsanız Çalış bölgesini düşünebilirsiniz. Fethiye şehir merkezi Çalış arası yaklaşık 5 km. Çalış’tan şehir merkezine minibüs ile ortalama 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz.
Çalış bölgesi adını bölge boyunca uzanan Çalış Plajı’ndan alıyor. Çalış Plajı Fethiye’de en keyifli plajlar arasında sayılıyor. Genellikle yerli halkın tercih ettiği plaj çevredeki konaklama tesislerinden de insan çekse de Ölüdeniz kadar kalabalık olmuyor. Bu nedenle, eğer hem denize, hem merkeze yakın ama kalabalıktan da uzak bir yerde konaklamak istiyorsanız Çalış’ı tercih edebilirsiniz.
Bölgede dikkat çekici tek şey plaj değil. Keyifli bir yemek ya da akşamüstü kahvesi için birçok restoran, kafe ve bar bulabilirsiniz. Aynı şekilde alışveriş için takıcılar, hediyelik eşyacılar, yerel dükkanlar bulunuyor.
Çalış’ta konaklamak isterseniz lüks tatil köylerinden apartlara, büyük otellerden büyük otellere pek çok seçenek var. Benim tavsiyelerim için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
Çalış’daki En Popüler Oteller
Rebin Beach Hotel: Çalış Kumsalı’na 500 metre mesafede yer alan Rebin Beach Hotel, palmiye ağaçlarıyla süslü bahçesi, açık yüzme havuzu ve keyifli odalarıyla mükemmel bir tatil sunuyor. Özellikle çocuklu aileler için ideal.
Ece Boutique Hotel: Tesis, Çalış Plajı karşısında, Şövalye Adası’nda konaklama için en güzel ve lüks seçeneklerden biri. Denize sıfır tesisin kendine ait özel plajı, açık havuzu, spa gibi rahatlatıcı olanakları var. Denize iskeleden girildiği için çocuklu ailelere pek uygun bir seçenek olmayabilir.
Bahar Hotels (★★★) Çalış Plajı’na 400 metre, Fethiye merkeze yaklaşık 7 km mesafede yer alan tesis Çalış’ta uygun fiyatlı otel arayanlar için ideal. Tesiste tatilinizi keyiflendirecek açık havuz, restoran, bar, bahçe gibi olanaklar var.
Harman Hotel (★★★) Çalış’ta standart otel arayanların tercih edebileceği Harman Hotel, plaja 5 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. Tesiste açık yüzme havuzu, ücretsiz otopark, akşam animasyonları gibi olanaklar var.
Körfez Garden Apartments (★★★★) Fethiye’de villa kiralamak isterseniz Çalış bölgesinde yer alan bu tesise göz atabilirsiniz. Yeşillikler içerisinde, özel havuzu bulunan bir sitede yer alan villalar, Çalış Plajı’na 1.5 km mesafede yer alıyor.
3. Ölüdeniz
Fethiye’nin en turistik yeri neresidir diye sorduğunuzda çoğu kişinin ilk vereceği cevap Ölüdeniz olacaktır. Fethiye şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta yer alan Ölüdeniz, Fethiye’de konaklama için ideal bölgelerin başında geliyor.
Ölüdeniz’de konaklama konumuza geçmeden önce çevreden biraz bahsetmek isterim.
Ölüdeniz bölgesinin yıldızı Ölüdeniz Plajı. Ölüdeniz Plajı, kişisel olarak gördüğüm en güzel plajlardan biri. Mavi ve yeşilin bir araya gelip ortaya çıkardığı bir doğa mucizesine şahit oluyorsunuz.
Gökyüzün, deniz ve ormanlar birbirine karışmış gibi bir görüntü sizi karşılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere su her daim durgun, en fırtınalı günde bile birkaç çırpıntıdan fazlası olmuyor. Öyle ki Ölüdeniz’in %82 oyla “Dünya’nın En Güzel Kumsalı” seçilmişliği bile var.
Ölüdeniz’de yüzmek için daha az kalabalık bir seçenek arayanlar ise Kıdrak Koyu’na göz atabilir. Kıdrak Koyu da en az Ölüdeniz kadar güzel.
Yalnızca yüzme alternatifleri değil, Ölüdeniz’de gezilecek yerler ve zaman geçirmek için de pek çok seçenek var. Ölüdeniz günübirlik tekne turlarıyla Aya Nikola Adası ve Gemiler Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.
Ölüdeniz çarşı içerisinde turlayabilir, birbirinden keyifli restoranlarda yöreye ait, Akdeniz otlarıyla hazırlanan lezzetleri tadabilirsiniz. Gece hayatını seviyorsanız Ölüdeniz gece hayatı mekanları eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayabilir.
Adrenalini ve ekstrem sporları seviyorsanız Ölüdeniz’de konaklama tam size göre! Ölüdeniz’de yamaç paraşütü ya da tüplü dalış, Likya Yolu’nda trekking ya da Saklıkent Kanyonu’nda yürüyüş… Heyecan için pek çok alternatif bulabilirsiniz.
Ölüdeniz’de konaklamanın bana göre eksisini de belirtmeden geçmeyeyim. Bu bölgede konaklama düşünüyorsanız kalabalığa hazır olmalısınız.
Hem bölge hem Ölüdeniz Plajı olmak üzere çevredeki plajlar kalabalık oluyor. Daha sakin bir Fethiye tatili hayal ediyorsanız Ölüdeniz’i tercih etmenizi önermem.
Ölüdeniz’deki En Popüler Oteller
Tonoz Beach Hotel (★★★) Ölüdeniz’de denize sıfır otel isteyenler için uygun fiyatlı güzel bir seçenek. Otelde açık havuz, spa, masaj ve jakuzi gibi rahatlanacak olanaklar da var. Ücretsiz kahvaltının dışında diğer öğünler için restoran ve barı kullanabilirsiniz.
Montebello Resort Hotel (★★★★) Ölüdeniz’de her şey dahil otel bakanlar için uygun fiyatlı, ideal bir alternatif. Açık yüzme havuzu, fitness, spa gibi olanaklar mevcut. Çocuklu aileler için özellikle iyi bir tercih. Ölüdeniz’e yürüme mesafesi yaklaşık 15 dakika ancak otel önünden geçen dolmuşlarla hızlıca ulaşabilirsiniz.
Suncity Hotel Beach Club (★★★★) Ölüdeniz otelleri arasında yeşil alanlarıyla keyifli bir tatil sunan tesis Ölüdeniz Plajı’na yalnızca 5 dakika uzaklıkta yer alıyor. Üstelik otelin kendine ait özel plajı var. Ölüdeniz’in kalabalığından kaçmak için mükemmel bir seçenek.
Orka Sunlife Resort Hotel (★★★★★) Ultra her şey dahil hizmet veren bu tesiste tenis sahasından gece kulübüne, farklı tarz restoranlardan çocuk oyun alanlarına aklınıza gelebilecek her şey var. Sahilden yukarı kesimde, dağların yamaçlarında geniş bir alana kurulu. Açık havuz ve özel plaj mevcut.
4. Kelebekler Vadisi
Ölüdeniz sınırları içerisinde Faralya’da yer alan Kelebekler Vadisi, Fethiye’de konaklama için tercih edebileceğiniz bir diğer alternatif.
Doğanın kucağına kendinizi atacağınız bir yer mi arıyorsunuz? O zaman Fethiye’de nerede kalınır sorunuza vereceğim cevap alternatiflerinden biri 2.000 metrelik Babadağ’ın eteklerinde, 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili Kelebekler Vadisi. Şelaleler, dereler, kelebekler, yemyeşil bitki örtüsü ve eşsiz plajıyla burası doğayla buluşmak için mükemmel bir seçenek.
Evet, Kelebekler Vadisi eşsiz bir yer ancak Kelebekler Vadisi’nde konaklama kimileri için çok iyi bir seçenek olmayabilir. Ben kendi deneyimime göre artılarını ve eksilerini sıralamaya çalışacağım.
Kelebekler Vadisi’nde Konaklamanın Artıları
- Doğayla başbaşa, alışılmış tatillerin dışında bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Deniz, güneş ve kumun yanında trekking, doğa yürüyüşleri, kelebek gözlemleri gibi farklı deneyimler elde edebilirsiniz.
- Tekne turuyla geldiğinizdeki kalabalık yerine o kalabalığın olmadığı zamanlardaki Kelebekler Vadisi büyüsünü yaşayabilirsiniz.
- Çadır kurabilir ya da çadır tesisleri ve bungalov otellerde konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi’nde Konaklamanın Eksileri
- Ulaşım oldukça zor. Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne tekne ile ulaşım var ancak istediğiniz her an gidip gelmek zor.
- Yeme içme için çok seçeneğiniz yok.
- Kelebekler Vadisi kamp ve bungalov severler için oldukça ideal ancak lüks ya da otel odası arayanlara hitap etmiyor.
- Kamp ve bungalov için fiyatlar ortalamanın üzerinde.
Kelebekler Vadisi konaklama seçenekleri ve yakın çevredeki alternatifler için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi’ndeki En Popüler Oteller
Kelebekler Vadisi Kamp Alanı: Kelebekler Vadisi’nde denize en yakın konumda konaklamak için kamp alanını tercih etmeniz gerekiyor. Kamp alanı ücretini alana gittiğinizde veriyorsunuz. Kamp kurmak için kendi çadırınız olsa da izin almanız gerekli.
Montenegro Motel: Kelebekler Vadisi yakınlarında, Faralya Köyü’nde yer alan tesis yemyeşil doğanın içerisinde, ahşap bungalovlarla hizmet veriyor. Otelden vadiye yürüyerek ulaşabilirsiniz ancak kolay bir yolculuk değil. Tesisde açık havuz, restoran, bar ve ücretsiz internet bulunuyor.
Faralya Misafir Evi: Faralya Köyü’nde yer alan tesis küçük ve oldukça samimi bir yer. Doğanın içerisinde huzur bulmak için ideal. Odanızın balkonunda manzaranın tadını çıkarabilir ya da bahçede hamaklarda sallanabilirsiniz. Restoran mevcut.
Pure Life Organic Villa (★★★★★) Faralya’da villa için diğer önerim sedir ağacından yapılmış, tamamen organik bir yapı içerisinde hizmet veren bu seçenek. Tesis, Kelebekler Vadisi’ne 1 km mesafede yer alıyor. Özel havuz, tam donanımlı mini mutfak, barbekü gibi olanaklar mevcut.
5. Kabak Koyu
Gelelim Fethiye’de doğa mucizesi yerlerden bir diğeri Kabak Koyu’na. Kabak Koyu, birçok kişinin – özellikle daha genç gezginlerin – Fethiye’de konaklama için son dönemlerde en sık tercih ettiği bölge.
Hayatın karmaşasından tamamen uzaklaşmak, gözünüzü muhteşem bir doğaya açmak istiyorsanız Kabak Koyu’nda konaklama tercih etmelisiniz.
“Konakladık diyelim e peki Kabak Koyu’nda ne yapılır?” diyenlere vereceğim tek cevap: Doğayı keşfedin! Şelaleler, binlerce bitki çeşidi, caretta carettalar, denizin altındaki yaşam, gökyüzünde yıldızlar, sincaplar…
Özellikle kalabalık arkadaş grubu olarak bir tatil planınız varsa Kabak Koyu’nda kendinize aitmiş gibi hissedeceğiniz bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.
Kabak Koyu’na ulaşım da Kelebekler Vadisi’ne kıyasla daha kolay. Ölüdeniz’den teknelerle ulaşabileceğiniz gibi dolmuşlarla ya da Faralya Köyü’nün Kabak Mahallesi’nden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınızla geldiyseniz belli bir noktaya kadar inmenize izin veriliyor ancak bir noktada aracınızı bırakmanız gerekiyor.
Kabak Koyu’nda yeme içme için de konaklama yerlerine ait işletmeleri ve restoranları tercih edebilir ya da Faralya Köyü’ne çıkabilirsiniz.
Kabak Koyu otelleri daha çok bungalovlardan ve ağaç evlerden oluşuyor. Uygun fiyatlı ve daha basit seçenekler olduğu gibi lüks ve büyüleyici ağaç ev & bungalov alternatifleri de var. Özellikle Kabak Koyu ağaç evleri muhteşem manzaralarıyla ünlü. Daha lüks seçenekler koyun biraz daha üst kısımlarında kalıyor.
Not: Kabak Koyu çocuklu aileler içi pek uygun değil. Hem bölgedeki çoğu konaklama tesisi sadece yetişkinlere hizmet veriyor, hem de vadinin coğrafi yapısından dolayı deniz aniden derinleşiyor ve genelde dalgalı.
Kabak Koyu’ndaki En Popüler Oteller
Kabak Koyu’nda Kamp Alanları: Kabak Koyu ve çevresinde birçok kamp alanı bulunuyor. Helin Kamp, Kök Kamp, Shiva Kamp, Bağ Kamp göz atabileceğiniz seçenekler. Kendi çadırınızla gidebilir ya da orada çadır kiralayabilirsiniz.
Sea Valley Bungalows: Kabak Koyu kıyısında, denize neredeyse sıfır konumda yer alan tesis ahşap bungalovlarla hizmet veriyor. Tesisin kendine ait özel plaj alanı ve açık yüzme havuzu var. Ücretsiz kahvaltı dışında yiyecek içecek için tesisin restoranı ve barından faydalanabilirsiniz. Üstelik Kabak Koyu’nda uygun fiyatlı bir seçenek.
Tree Houses: Kabak Koyu’nda, kumsala 300 metre mesafede yer alıyor. Ağaç ev tarzında, ahşap bungalovlarda konaklamayla doğanın keyfine varıyorsunuz. Tesisin odalarının çoğu deniz manzaralı. Lezzetli bir kahvaltı ve Akdeniz lezzetlerini tadabileceğiniz bir restoran mevcut. Kabak Şelalesi’ne yürüme mesafesinde yer alıyor.
Kabak Avalon Bungalows: Kabak Koyu’nda konforlu otel arıyorsanız bu tesise göz atabilirsiniz. Kumsala yürüyerek 20 dakika mesafede, Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Dağların içinde, ağaçlarla çevrili deniz manzaralı, şık ve konforlu bungalovlarla hizmet veriyor. Havuz, restoran ve kahvaltı mevcut.
Lissiya Hotel: Kabak Koyu’nda lüks otel ancak doğa ile iç içe bir seçenek arıyorsanız burası tam size göre. Kumsala 1.5 km mesafede yer alan otel bir tepenin eteklerine kurulu.
Tüm odaların kendine ait özel terası var, odalarda minibar, TV, ücretsiz internet, spa küveti gibi olanaklar mevcut. Açık büfe kahvaltı ve akşam yemeğinde fiks menüyle hizmet veriyor. Yüzme havuzu, bar, masaj gibi seçenekler mevcut.
Fethiye’de Şehir İçi Ulaşım
Fethiye’de şehir içi ulaşım detaylarını göz önünde bulundurarak konaklama için bölge seçiminizi daha doğru yapabilirsiniz. Özellikle Fethiye’ye arabanız ile gelmeyecekseniz işinize yarayacak bilgileri burada bulabilirsiniz.
Fethiye şehir içi ulaşım olanakları açısından zengin bir şehir. Dolmuş, otobüs, deniz hatları ve taksi olmak üzere pek çok alternatif var.
Eğer Fethiye’de ulaşımı en kolay şekilde halletmek istiyorsanız Fethiye şehir merkezi otelleri ya da Çalış otellerine göz atmalısınız. Fethiye şehir merkezinden “Fethiye’de Nerede Kalınır?” rehberinde sizlerle paylaştığım her bölgeye kolayca ulaşabilirsiniz.
Öncelikle Fethiye şehir merkezinde ulaşım ile başlayacak olursam bu bölgeyi gezmek için araç kullanmanıza gerek yok. Yürüyerek rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Yürümeyi sevmeyenler için tabii ki dolmuş ve otobüs alternatifleri var. Aynı şekilde Çalış’ta ulaşım için de durum benzer.
Diğer bölgelere gelecek olursak Fethiye şehir merkezinden Ölüdeniz, Faralya, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi’ne de dolmuş, otobüs ve deniz hatlarıyla ulaşabilirsiniz. Buralar haricinde Kayaköy, Çatalarık, Patlangıç yönlerine doğru da otobüsler var.
Tabii ki çoğu yerde olduğu gibi Fethiye’de araç kiralamak şehri ve çevreyi keşfetmenin en iyi yolu. Şehir merkezinden ya da havaalanındaki araç kiralama firmalarında birçok seçenek bulabilirsiniz.
Fethiye Otel Fiyatları & Rezervasyon
Fethiye’nin hemen her yerinde, her bütçeye uygun otel bulmak mümkün. İster Fethiye şehir merkezinde, ister Kabak Koyu’nda konaklama tercih edin, bütçenize uygun bir seçenek bulabilirsiniz.
Fethiye otel fiyatları için ortalama rakamlar vererek bütçe planlarınızı netleştirmede yardımcı olabilirim.
Fethiye’de uygun fiyatlı otel arıyorsanız en çok otel seçeneğinin bulunduğu Fethiye şehir merkezi ve Çalış tarafına göz atmalısınız. Buralarda 2 kişi gecelik ortalama 150 TL ve üzeri fiyat aralığında otel seçeneği bulabilirsiniz.
Fethiye’de lüks otel arıyorsanız ise aynı bölgelerde tabii ki size uygun seçenekler var. 2 kişi gecelik 500 TL’ye de alternatif bulabileceğiniz gibi çok daha üst rakamlara, ekstra lüks tatil köyleri veya butik otel seçenekleri bulabiliyorsunuz.
Ölüdeniz’de otel fiyatları şehir merkezine göre biraz daha yüksek çünkü önceden de belirttiğim gibi burası turistlerin Fethiye’de konaklama için en çok tercih ettiği bölge. Yine de uygun fiyatlı oteller de var. Konaklama için ayıracağınız bütçe çok düşük değilse göz atmanızı tavsiye ederim.
Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi otel fiyatları da tahmin edersiniz ki standartlara göre daha yüksek. Her iki bölgede de çadırla kamp kurabilirsiniz ancak çadırınız olsa da kamp alanı için ücret ödemeniz gerekiyor ve bu da normal kamp alanı ücret ortalamasının üzerinde.
Not: Tüm bölgeler için fiyatlar mevsim bazlı değişiklik gösteriyor. Mayıs – Eylül arası Fethiye otel fiyatları talep dolayısıyla artıyor.
Fethiye’de otel rezervasyonu içinse benim önerim Booking.com. Sitede Fethiye otelleri araması yaparak yukarıda saydığım bölgelerdeki tüm otel alternatifleri görebilirsiniz. Ücretsiz iptal ve otelde ödeme gibi seçeneklerle de rezervasyonunuzu garantileyebilirsiniz.
Özetle Fethiye’de Nerede Kalınır?
Fethiye’de nerede kalınır rehberini özetleyecek olursam:
Alışverişten yeme içmeye, ulaşımdan denize tüm olanaklara yakın ve merkezi bir konumda kalmak istiyorsanız Fethiye şehir merkezi.
Ancak, unutmayın ki aradığınız tatil atmosferine burada tam olarak ulaşamayacaksınız. Bir İstanbul, Ankara şehir merkezi havası asla olmasa da Kelebekler Vadisi ya da Ölüdeniz’de konaklama gibi doğa ile iç içe bir seçenek değil.
Tüm bu merkezi olanaklara çok uzaklaşmadan şehrin merkezinden biraz uzaklaşmak sizi mutlu edecekse Çalış’ta otel bakabilirsiniz.
Fethiye’nin gece gündüz en turistik yüzünü yaşamak istiyorsanız Ölüdeniz’de otel seçeneklerine göz atın. Fethiye’nin en popüler bölgesi olarak hem deniz, güneş, kum seçeneklerini hem de şehir merkezlerinin olanaklarını barındırıyor.
Doğa ile baş başa kalmak içinse Faralya bölgesinde yer alan Kelebekler Vadisi veya daha genç ve “hippi” versiyonu Kabak Koyu.
Kişisel olarak bence Fethiye’de konaklama için en iyi bölgeler buralar ancak ulaşım ve yeme içme sıkıntılı olduğu için herkese hitap etmeyebilirler. Fethiye’de otel tavsiyeleri için kısa bir özet geçmek gerekirse,
Doğa ile iç içe ve uygun fiyatlı otel arayanlar Sea Valley Bungalows, Faralya Misafir Evi veya Tree Houses isimli tesislere göz atmalı. Villa tercih edenler ise Pure Life Organic Villa’ya bakabilir.
Fethiye’de merkezi otel olaraksa tavsiyem Fethiye merkezde Harbour Suites, Çalış’ta Rebin Beach Hotel ve Ölüdeniz’de Suncity Hotel Beach Club.
Fethiye’de nerede kalınır konusu kısaca bu şekilde. Eğer sizin de Feethiye’de nerede kalınır yazısına eklemek istediğiniz önemli noktalar varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın.
İÇERİK BAŞLIKLARI