Helsinki’de Nerede Kalınır? En Güzel Bölgeler, Oteller…

“Helsinki’de nerede kalınır?” Finlandiya‘nın başkenti Helsinki, kelimenin tam anlamıyla yaşam ve tarih dolu bir tatil destinasyonu. Üstelik küçük bir şehir olması sayesinde Helsinki’yi kısa sürede tüm yönleriyle tanımak mümkün.

Bu kendine özgü şehir için seyahat planları yapıyorsanız “Helsinki’de nerede kalınır?” sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Sizin için hazırladığım bu rehberden edineceğiniz bilgilerle kendiniz için en ideal konaklama bölgesini kolayca belirleyebilirsiniz.

Acelesi olanlara…

Helsinki’de konaklama için en ideal bölgelerin ilk sırasında Kluuvi ile Tarihi Şehir Merkezi geliyor.

Otel tavsiyesi isteyenlere de merkezde, nispeten ekonomik Hotel Anna, istasyonun yanında, gezilecek yerlere yakın Holiday Inn City Centre ve kaliteden ödün vermek istemeyenlere Hotel Kamp adlı otelleri tavsiye edebilirim.

Helsinki’de Nerede Kalınır?

Helsinki'de konaklama yapılacak bölgelerin harita konumları
Helsinki’de nerede kalınır haritası. Haritayı Google Maps’te açmak için tıklayın.

Finlandiya Körfezi kıyısına kurulu Helsinki’de gezginlerin rağbet ettiği beş konaklama bölgesi bulunuyor. Bunlar:

  1. Gezilecek yerler ve yapılabilecek aktiviteler açısından en fazla seçeneğe sahip Şehir Merkezi & Kluuvi;
  2. Gece hayatını deneyimlemek isteyenlerin favorisi Kamppi;
  3. Kentin en havalı ve özgün alışveriş fırsatları ile dolu bölgesi Punavuori;
  4. Uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinin ağırlıkta olduğu Kallio;
  5. Huzurun ön planda olduğu, aile dostu konaklama bölgesi Katajanokka.

Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…

1. Şehir Merkezi & Kluuvi

Helsinki'de nerede kalınır şehir merkezi otelleri

Kente ilk defa seyahat edecekseniz ve birkaç günlük tatil sürenizin her anını dolu dolu yaşamak niyetindeyseniz, Helsinki kent merkezi otellerinde konaklamayı düşünebilirsiniz.

Özellikle bu bölge sınırları dâhilindeki Kluuvi, hareketli atmosferiyle dikkat çekiyor. Alışveriş, yeme-içme, eğlence konularında sahip olduğu zenginlik ve Helsinki’nin diğer bölgelerine ulaşım kolaylığı, kentin kalbini “Helsinki’de nerede kalınır?” sorusuna yanıt aramak için son derece cazip bir seçenek haline getiriyor.

Şehir merkezindeki gezilecek yerler söz konusu olduğunda, akla hemen görkemli Helsinki Katedrali geliyor. Gezginlere kentin tarihi konusunda en değerli bilgiler, Helsinki Şehir Müzesi’nde sunuluyor.

Ateneum ise geniş koleksiyonu ile Fin sanatını tanımak isteyenleri cezbediyor. Tüm bu mekânları gezdikten sonra rotanızı Helsinki’nin kalbindeki Aleksanterinkatu’ya çevirebilirsiniz. Hafta sonları motorlu taşıt trafiğine kapatılan ana cadde üzerinde çok sayıda mağaza, restoran ve gece kulübü bulunuyor.

Şehir merkezinde konaklarken turistik açıdan kentin en önemli cazibe merkezlerine yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Hatta iskeleden kalkan feribotlara binip 15 dakika gibi kısa bir sürede Baltık Denizi’ndeki en büyük kale olarak tanımlanan Suomenlinna’ya gidebilirsiniz. Havaalanı transfer ihtiyacınızı ise otobüs seferleriyle kolayca giderebilirsiniz.

Şehir Merkezindeki En Popüler Oteller

GLO Hotel Kluuvi (★★) Konfor standartları yüksek otel, lüks markaları bir araya getiren Galleria Esplanade isimli alışveriş merkezinin hemen yanı başında bulunuyor. Üstelik merkez istasyon ile katedrale de oldukça yakın.

Holiday Inn City Centre (★★) Helsinki Merkez İstasyonu’nun hemen yanında yer alan otel ile şehrin en işlek bulvarlarından biri olan Bulevarden arasındaki mesafeyi yürüyerek 10 dakikada aşabilirsiniz.

Radisson Blu Plaza Hotel (★★★★) Yerel mimariyi başarıyla yansıtan bir binada konuklarını ağırlayan otel, Finlandiya Ulusal Tiyatrosu ve Aleksanterinkatu’ya gayet yakın konumda yer alıyor.

Hotel Kamp (★★★★) 1887’den beri hizmet vermekte olan lüks otel, şık tasarıma sahip geniş odaları aracılığıyla misafirlerine birinci sınıf konaklama deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

2. Kamppi

Kamppi otelleri Helsinki'de nerede kalınır

Şehir merkezine komşu olan Kamppi de ününü büyük oranda alışveriş, gastronomi ve eğlence alanlarındaki zenginliğine borçlu. Ayrıca bölge, kültürel ve tarihi birikimi ile de dikkat çekiyor.

Kamppi otellerinde konaklamayı seçen gezginler, mimari açıdan göz kamaştıran kiliseleri ve kentin farklı yönlerine odaklanan müzeleri kolaylıkla ziyaret etme olanağı buluyor.

Alışverişe ve eğlenceye yoğunlaşmadan önce Helsinki Doğa Tarihi Müzesi’ni Kamppi gezintinizin ilk durağı olarak belirleyebilirsiniz. Böylece bulunduğunuz coğrafya hakkında ilk elden harika bilgiler edinebilirsiniz.

Sonrasında ise tasarım harikası iki mekânı, yani Kamppi Şapeli ile Temppeliaukio’yu ziyaret edebilirsiniz. Her iki dini yapı da özgün mimarileriyle kentin simgeleri arasında yer alıyor.

Eğer gündüz saatlerinde kültürel ve tarihi cazibe merkezlerini gezmeyi, akşamsa doyasıya eğlenip yerel mutfağı tanımak adına cazip fırsatları değerlendirmeyi planlıyorsanız, Kamppi otellerini gönül rahatlığıyla “Helsinki’de nerede kalınır” araştırmanıza dâhil edebilirsiniz.

Kamppi Bölgesindeki En Popüler Oteller

Hotel Finn (★★) Otelin yerel sanatçıların imzasını taşıyan eserlerle süslü odaları, yıldız kategorisine kıyasla bir hayli konforlu. Ayrıca otel merkez istasyona, limana ve Senato Meydanı’na da oldukça yakın.

Radisson Blu Seaside Hotel (★★) Körfez kıyısında faaliyet gösteren butik tarzdaki otel, kentin en popüler alışveriş bölgeleri ile ulaşım merkezlerine yalnızca 1 kilometre uzaklıkta.

Scandic Simonkentta (★★) Çevre dostu yapısıyla gezginlerin takdirini kazanan tesis, Helsinki Merkez İstasyonu’na 200, şehrin en ünlü parkı Esplanade’ye ise 400 metre mesafede hizmet veriyor.

Hotel St. George (★★★★) Eski Kilise Parkı’na komşu, 19. yüzyılın ortalarına doğru inşa edilmiş oldukça hoş bir binada faaliyet gösteren otel, şık tasarıma sahip odalarıyla konuklarını büyülüyor.

3. Punavuori

Punavuori otelleri Helsinki'de nerede kalınır

“Helsinki’de nerede kalınır?” araştırmanız için önereceğim bir diğer bölge olan Punavuori, kentin en havalı yerleşimi olarak gösteriliyor.

Tasarım Bölgesi’nin bir parçası konumundaki yerleşim, ev sahipliği yaptığı dükkânlar ile alışveriş tutkunlarını adeta mest ediyor. Punavuori otellerinde konaklayarak geçireceğiniz harika bir tatilin sonrasında evinize otantik havaya sahip yepyeni eşyalarla dönebilirsiniz.

Adının dilimizdeki anlamı “Kızıl Kaya” olan Punavuori’de, yerel tasarımcılara ait butikleri gezmekle geçen yoğun bir günün ardından dinlenmek için yerel halkın özellikle yazın yoğun ilgi gösterdiği Sinebrychoff Park’a yönelebilirsiniz.

Biraz dinlendikten sonra parkın hemen yanında yer alan ve aynı adı taşıyan müzeyi ziyaret ederek 14. ve 19. yüzyıllar arasında üretilmiş birbirinden değerli tabloları, mobilyaları inceleyebilirsiniz.

Punavuori, harika alışveriş fırsatlarına ek olarak gezginlerin yerel mutfak kültürünü tanımalarına imkân tanıyan kafeleri ve restoranları bünyesinde barındırıyor.

Üstelik huzur dolu atmosfere sahip. Yalnız yeri gelmişken bu bölgedeki gecelik konaklama fiyatlarının kentin diğer bölgelerine oranla biraz daha yüksek seviyelerde olduğunun altını çizmek istiyorum.

Punavuori Bölgesindeki En Popüler Oteller

Hotel Anna (★★★) Tasarım Müzesi ile arasında 250 metre mesafe bulunan otel, alışveriş bölgelerine yakın konaklama seçenekleri arayanlara hitap ediyor.

Original Sokos Hotel Albert (★★) İç mekânlarının ve odalarının tasarımında civardaki sanat galerilerinden esinlenilen otele yakın konumda çok sayıda moda evi, plak dükkânı ve mobilya mağazası bulunuyor.

4. Kallio

Kallio otelleri Helsinki'de konaklama

Öğrenci nüfusu sayesinde yıl boyunca canlı kalan Kallio, Helsinki kent merkezinin kuzeyinde yer alıyor. Eskiden mavi yakalıların yaşadığı bölge, şimdilerde sanatçıların çalışmalarını sürdürdüğü ve bohem ruhunu temsil eden bir yere dönüşmüş durumda.

Üstelik kentin en ucuz konaklama seçeneklerine ev sahipliği yaptığından, bütçesi kısıtlı birçok gezgin “Helsinki’de nerede kalınır?” sorusunun cevabını bulmak için Kallio sınırları içerisine odaklanmayı tercih ediyor.

Kallio, aynı zamanda yerel halkla kaynaşmanızı sağlayacak olanakları da bünyesinde barındırıyor. Dilerseniz Kotiharjun Sauna’ya gidip tüm yıl üzerinizde biriken stresten arınmanızı sağlayacak rahatlayıcı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Çocukluk günlerinizi anımsamak istediğinizde soluğu 1950’den beri faaliyette olan Linnanmaki eğlence parkında alabilirsiniz. Hakaniemi Pazarı ise gastronomiye ilgi duyanlar için bu bölgede ziyaret edilebilecek yerlerin başında geliyor.

Kallio, kentin en yoğun nüfusa sahip yerleşim bölgesi olmayı sürdürüyor. Ayrıca başta da belirttiğim gibi öğrenci nüfusu sayesinde neredeyse her apartmanın altında bir kafe veya dükkânla karşılaşmak mümkün hale geliyor.

Gezilecek yerlerse kısıtlı sayılarına rağmen kaliteleriyle gezginlere sıkılma fırsatı vermiyor. Eğer bu bölgede konaklarken daha fazla yer gezip görmek isterseniz, kent merkezine ya da benzer özellikler taşıyan komşusu Alppiharju’na kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Kallio Bölgesindeki En Popüler Oteller

Residence Square Corner: Konforun ön planda olduğu iyi donanımlı daireleri bünyesinde barındıran tesis; Helsinki Katedrali, Müzik Merkezi ve Kamppi’ye yakın konumda yer alıyor.

Scandic Paasi (★★) 2012 yılında hizmet vermeye başlayan otel, Fin kültüründen izler taşıyan tasarıma sahip. Limana ve metro istasyonuna yakın olması, ulaşım açısından gezginlerin işlerini bir hayli kolaylaştırıyor.

Hilton Helsinki Strand (★★★★) Baltık Denizi kıyısındaki tesisten, Hakaniemi Pazarı’na yürüyerek 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca Helsinki Katedrali ve Aleksanterinkatu’ya da gayet yakın konumda.

5. Katajanokka

Helsinki'de konaklama Katajanokka otelleri

Katajanokka, Helsinki seyahatine çıkma planları içerisindeki çocuklu aileler için en ideal konaklama bölgesi olarak öne çıkıyor. Kent merkezinin doğusunda yer alan ada, birkaç okulun ve parkın olduğu gayet huzur dolu bir yer.

Eğer siz de Pazar Meydanı’na kısa yürüme mesafesinde, sakin atmosfere sahip bir otelde konaklamak isterseniz, “Helsinki’de nerede kalınır?” araştırmanızda bu bölgedeki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Estonya ve Stockholm gibi yerlerden gelen yolcu gemilerinin durakladığı limana ev sahipliği yapan Katajanokka’dan gezilecek yerlerle dolu olan şehir merkezine gitmek için tramvay seferlerinden yararlanabilirsiniz.

Hatta nostaljik toplu taşıma araçlarıyla seyahat ederken fotoğraflamaya değer harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

Katajanokka Bölgesindeki En Popüler Oteller

Hellsten Helsinki Senate (★★) Gemi ile ulaşımın gayet kolay olduğu, modern mutfağa sahip geniş dairelerde konaklamak ilginizi çekerse, konforun ön planda tutulduğu bu tesiste yerinizi ayırtmayı düşünebilirsiniz.

Hotel Katajanokka Portfolio Hotel (★★★★) 19. yüzyılda hapishane olarak kullanılmış bir yapıda konuklarını ağırlayan otel ile kent merkezi arasındaki mesafeyi aşmak, tramvayla yalnızca 10 dakika sürüyor.

Scandic Grand Marina (★★★★) 1920’lerde inşa edilmiş Art Nouveau tarzı binada hizmet veren otele 500 metre mesafedeki cazibe merkezlerinin arasında Uspenski Katedrali ve Başkanlık Sarayı bulunuyor. Kent merkezine ulaşımsa hemen yanı başındaki feribot terminalinden sağlanıyor.

Helsinki’de Şehir İçi Ulaşım

Helsinki'de nerede kalınır şehir içi ulaşım araçları

Gezilecek yerler ve gerçekleştirilebilecek aktiviteler bakımından zengin içeriğe sahip Helsinki kent merkezi, kompakt yapısıyla dikkat çekiyor. Dolayısıyla çevre ile etkileşime girmekten hoşlanan gezginler, ulaşım ihtiyaçlarını çoğunlukla yürüyerek gideriyor.

Merkezin dışında kalan bölgelere gidilmesi gerektiğinde ise HSL tarafından yönetilen toplu taşıma araçları devreye giriyor. Üstelik bu kurumun hazırladığı seyahat planlama uygulaması sayesinde toplu taşımadan yararlanmak ciddi anlamda kolaylaşıyor.

Helsinki’de şehir içi ulaşım ağının temelini otobüsler oluşturuyor. Otobüslerin giremediği kent merkezinde ise gezginler için en ideal ve kapsamlı ulaşım aracı olarak tramvay öne çıkıyor.

Özellikle 2 ve 3 numaralı hatlarda yolcu taşıyan araçlara binerseniz, kentin neredeyse tüm simge yapılarını görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Helsinki’nin adalarına gitmek istediğinizde ise Pazar Meydanı’ndaki iskeleden kalkan feribotlarda yerinizi alabilirsiniz.

Helsinki toplu taşıma araçlarında geçerli üç farklı bilet seçeneği bulunuyor. Bu seçenekler arasından en çok işinize yarayacak olanı, tek kullanımlık AB biletleri.

Mobil uygulamadan veya satış noktalarından edinebileceğiniz AB biletler, şehir merkezini de içine alan 15 kilometrelik bir alanda sefer yapan tüm HSL araçlarında kullanılabiliyor.

Daha uzak noktalara ulaşım içinse ABC bileti satın alabilirsiniz. Tabii ulaşım araçlarını sık kullanacaksanız, Helsinki Card almayı da düşünebilirsiniz.

Helsinki Otel Fiyatları ve Rezervasyon

Helsinki'de konaklama internetten otel rezervasyonu

İskandinavya’nın diğer büyük kentlerinde olduğu gibi Helsinki’de de yıl boyunca gecelik konaklama fiyatları oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor.

Hatta yaz aylarında artan yoğunluk nedeniyle hem fiyatlar daha da yükselebiliyor hem de son dakikada oda bulmak zorlaşıyor. Ancak hizmet kaliteleri ve konfor seviyeleri sayesinde Helsinki otelleri, bu dezavantajlarını belirli bir noktaya kadar telafi etmeyi başarıyor.

Helsinki’de uygun fiyatlı konaklama fırsatı yakalamak için ya seyahat tarihlerinizi hafta içine denk getirmeniz ya da daha garantili bir yöntem olan erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeniz gerekiyor.

İlk seçenekle yalnızca belirli miktarda indirim elde edebilirsiniz. Ama Booking.com üzerinden Helsinki otellerine yönelik erken rezervasyon fırsatlarından yararlanırsanız, çok daha avantajlı fiyatlarla konaklayıp bütçenizde eğlenceye ve alışverişe daha çok pay ayırabilirsiniz.

Kullanıcılarına en iyi fiyat garantisi sunması, otel araştırmanızı Booking.com üzerinden yapmanızı önermemin ana nedeni. Ayrıca arama sonucunda karşınıza çıkacak seçenekler arasından seçiminizi, detaylı otel sayfalarına ve güncel kullanıcı yorumlarına göz atıp dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

Booking.com’da yer alan tüm Helsinki otellerini incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Özetle Helsinki’de Nerede Kalınır?

Helsinki'de nerede kalınır blog rehberi, şehir merkezi otelleri

Finlandiya’nın kültürel zenginliği, yemyeşil coğrafyası ve huzurlu atmosferiyle ön plana çıkan en büyük kentinde konaklama için sizlere önereceğim beş bölge bulunuyor.

Kent merkezi, kısıtlı tatil sürelerini farklı aktivitelere odaklanarak geçirmek isteyenler için en ideal bölge olarak anılıyor. Kent merkezi ayrıca Helsinki gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz birçok mekânı bünyesinde barındırıyor.

Gece hayatını deneyimlemeyi ve başta alışveriş olmak üzere birçok konuda üst düzey fırsatların tadını doyasıya çıkartmayı amaçlayanlar içinse Kamppi bir adım öne çıkıyor.

Tasarımcı butikleri ile dolu Punavuori kentin en havalı bölgesi olarak anılırken, Kallio uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arayanların ilk tercihi oluyor.

Finlandiya’nın başkentinde sizlere önereceğim son bölge olan Katajanokka ise huzur dolu yapısıyla aileleri kendisine çekiyor.

Helsinki’de otel tavsiyesi konusuna gelirsek; ortalama fiyatlı konaklama fırsatlarının peşindeki gezginler, 2 yıldızlı Hotel Finn ile 3 yıldızlı Hotel Anna ve Hellsten Helsinki Senate gibi seçeneklere yoğunlaşıyor.

Residence Square Corner ve Kotimaailma Iso Roobertinkatu 28, tatillerinde de ev konforundan vazgeçmeyenlerin favorileri arasında yer alıyor.

Hizmet kalitesine önem verenler, seçim haklarını 4 yıldızlı GLO Hotel Kluuvi ve Scandic Simonkentta gibi otellerden yana kullanıyor.

Lüks konaklama denildiğinde ise şehirde ilk akla gelen tesisler 5 yıldızlı Hotel Kamp, Hotel St. George Helsinki ve Hilton Helsinki Strand oluyor.

Helsinki’de nerede kalınır yazısı boyunca Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de konaklama konusunda çok detaylı bilgi ve tavsiyeler paylaşmaya çalıştım. Eğer sizin de Helsinki’de nerede kalınır yazımıza eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın!

Yorum yapın