Mostar Gezilecek Yerler (Haritada İşaretli 15 Nokta)

Mostar’da nereler gezilir? Mostar gezilecek yerler listesine nereleri yazmalı? İç savaş sırasında yıkılan tarihi köprüsü aracılığıyla ünü tüm dünyaya yayılan Mostar, kendine özgü atmosferinden dolayı Balkanlar’ın en dikkat çekici turistik şehirlerinden biri olarak anılıyor.

Konumu ve çok kültürlü yapısı turistik açıdan ilgi çekmesinin ana nedenini oluştursa da Hersek Bölgesi’nin başkenti, bu özelliklerinden dolayı kimi zaman yıkıcı çatışmaların merkezinde yer almış. Buna rağmen Mostar gezilecek yerler bakımından zenginliğini bir şekilde korumayı başarmış.

Mostar, 1 günde gezilebilecek, oldukça küçük bir şehir. Tabi kültürü ve mutfağı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz. Mostar’a kadar gitmişken araç kiralayarak, otobüs ya da trenle 2 saat uzaklıktaki Saraybosna’yı ziyaret edebilirsiniz.

Mostar gezilecek yerler yazısı boyunca çok önemli bilgiler paylaşacağım ama öncesinde bunlara dikkat;

Nerede kalınır? Mostar çok ufak bir şehir. Neretva Nehri kıyısı boyunca, Mostar Köprüsü civarında yer alan herhangi temiz, kaliteli bir otelde konaklayabilirsiniz. Detayları Mostar’da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

Otel tavsiyeleri: Mostar’da konaklama yapabileceğiniz en güzel otellerden bazıları; 4★ Hotel Mostar, 4★ Hotel-Restaurant Kriva Ćuprija, 5★ Hotel Mepas.

Mostar Gezilecek Yerler Listesi

Mostar gezilecek yerler harita konumları, Mostar haritası
Mostar gezilecek yerler haritası. Görsele tıklayarak büyütebilirsiniz. Google Maps’te açmak için tıklayın.

Mostar’da gezip görülmesi gereken en önemli yerler:

  1. Mostar Köprüsü
  2. Koski Mehmet Paşa Camii
  3. Müslüm Bey Konağı
  4. Biscevica Evi
  5. Karagöz Bey Camii
  6. Eğri Köprü
  7. Bakırcılar Çarşısı
  8. Eski Köprü Müzesi
  9. Blagay Tekkesi
  10. Tara Kulesi
  11. Neretva Nehri
  12. War ‌Photo ‌Exhibition
  13. Saat Kulesi
  14. Hersek Tarih Müzesi
  15. Partizan Abidesi

1. Mostar Köprüsü

Mostar gezilecek yerler Mostar Köprüsü

Kente adını veren Mostar Köprüsü, 1557-1566 yılları arasında Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin gözetiminde inşa edilmiş. Kente hayat veren Neretva Nehri üzerine kurulu yapı, yerel dilde “Stari Most” yani “Eski Köprü” adıyla da anılıyor.

Akarsudan 24 metre yüksekte yer alan tarihi köprünün yapımında 456 adet taş blok kullanılmış. Ahşaptan yapılma eski asma köprünün yerini alan yapı, 30 metre uzunluğunda. Genişliği ise 4 metre civarında.

Köprünün her iki ucunda Tara ve Halebiye isimli kuleler bulunuyor. Bu kulelerin varoluş nedeni, Tabakhane tarafından gelebilecek tehlikelere karşı şehri korumakmış. Toplam 160 askerin nöbet tuttuğu kulelerdeki demir kapılar, bu amaç doğrultusunda her akşam kapatılıyormuş.

Kentin, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu egemenliğine geçtiği dönemde bu kapılar sökülmüş ve Avusturya’ya götürülmüş.

Kentin en önemli simgesi olmasından dolayı gezginlerin Mostar gezilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi konumundaki köprü, iç savaşın yaşandığı 1992 yılında önce Bosnalı Sırplar’ın saldırısına maruz kalmış. Bir yıl sonra Hırvat ordusu, tanklar vasıtasıyla köprüye ağır hasar vermiş.

427 yıl boyunca kent halkına nehrin karşı tarafına güvenli geçiş imkanı veren Mostar Köprüsü, Kasım 1993’te tamamen yıkılmış. Yapının yeniden inşası; TİKA, UNESCO ve Dünya Bankası’nın desteğiyle 1997 yılında başlamış. Orijinal taşların da kullanıldığı bu süreç, 2004 yılında tamamlanmış.

Batısında Hırvatlar’ın, doğusunda Müslümanlar’ın hayatlarını sürdürdükleri köprü, zaman içerisinde ilginç bir geleneğin ortaya çıkmasına neden olmuş. Bu gelenek doğrultusunda genç erkekler, sevdiklerine aşklarını ve cesaretlerini kanıtlamak için nehre atlıyormuş.

Yüzyıllar boyunca devam eden bu cesur gösteri, kimi zaman kız babalarının isteği doğrultusunda gerçekleştiriliyormuş. Şimdiyse bu gelenek biraz şova dönüşmüş durumda.

 Otel Tavsiyesi:  Mostar Köprüsü’ne sadece birkaç dakika yürüme mesafesinde yer alan 4 yıldızlı Hotel-Restaurant Kriva Cuprija şehirde konaklama için oldukça ideal bir tesis.

2. Koski Mehmet Paşa Camii

Koski Mehmet Pasa Camii Mostar hakkında bilgiler

Şehirde Müslümanlar’ın ibadetlerini gerçekleştirdikleri 2. en büyük yapı olan Koski Mehmet Paşa Camii, girişinde yazan kitabeye göre 1618 yılında inşa edilmiş.

Neretva Nehri’nin kıyısında bulunan bir kayalığın üzerinde yükselen dini yapıya ulaşmak için Mostar Köprüsü’nden kuzeye doğru 150 metre kadar yürümek gerekiyor.

Tek kubbeli kare planı ile klasik Osmanlı cami mimarisinin kentteki en iyi örneklerinden biri olarak anılan tarihi yapının bahçesinin tam ortasında, soğuk suyu sayesinde yaz aylarında gezginlerin ferahlamasına olanak tanıyan bir şadırvan bulunuyor.

Yan tarafında bulunan ve eskiden medrese olarak kullanılan bölümde günümüzde dükkanlar faaliyet gösterirken, nehir kıyısındaki bölümde çay bahçesi bulunuyor.

Yapının sade tasarıma sahip iç kısmına girdiğinizde Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph tarafından hediye edilen halıları görebilirsiniz. Minareye çıktığınızdaysa eşsiz kent manzarasını seyretme olanağı bulabilirsiniz.

1992-1995 yılları arasında gerçekleşen savaş sırasında oluşan yıkımdan Koski Mehmet Paşa Camii de payını fazlasıyla almış. Hırvat askerlerin saldırısı sonucu dini yapı, ağır hasar görerek kullanılamayacak hale gelmiş. Caminin yeniden yapım süreci, 1996’da başlayıp 2001 yılında tamamlanmış.

  • Adres: Mala Tepa 16, Mostar 80807
  • Ziyaret Saatleri: 08.30-19.30
  • Giriş Ücreti: 12 KM (Cami & Minare)

3. Müslüm Bey Konağı

Mostar gezilecek yerler Müslüm Bey Konağı

Kentte Osmanlı döneminden kalma az sayıdaki evlerden biri olan Müslüm Bey Konağı, 17. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş. Adını aldığı Müslüm Bey ve ailesi tarafından ikametgah olarak kullanılan tarihi konakta genişletme çalışmaları ise 1871 yılında yapılmış.

Bu çalışma esnasında her 2 kata ikişer oda eklenmiş. Yazılı kaynaklara göre yapıya genişletme sürecinde ayrıca mahzen, depo ve yazlık mutfak gibi bölümler de inşa edilmiş.

Tarihi konağın mülkiyeti, halen daha Müslüm Bey’in soyundan gelenlerin elinde bulunuyor. Yapının bazı kısımları günümüzde müze olarak Osmanlı kültürüne ve tarihe meraklı bireylerin ziyaretine açık tutulurken, bir bölümü otel olarak gezginlere hizmet veriyor.

Otel bünyesinde konforlu tasarıma sahip 12 oda bulunuyor. Hatta düğün ve iş toplantıları gibi organizasyonlar da isteğe bağlı olarak düzenlenebiliyor.

Ahşap işçiliği ile göz dolduran evin müze haline getirilen kısmında, kentin Osmanlı hakimiyeti altında olduğu dönemde halk tarafından yaygın kullanılan lamba, ayna, elbise dolabı gibi eşyalar sergileniyor.

Ayrıca bu bölümde, başta Hacı Hafız Muhammed Şevki’nin öğrencisi Sami tarafından oluşturulan el yazması Kuran olmak üzere birçok Türkçe, Farsça ve Arapça eseri inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

  • Adres: Osmana Džikića 41, Mostar 88000
  • Ziyaret Saatleri: 10.00-18.00
  • Giriş Ücreti: 4 KM
  • Web Sitesi: muslibegovichouse.com

4. Biscevica Evi

Mostar gezilecek yerler Biscevica Evi

Kentte gezginlerin ilgisini çeken Osmanlı döneminden kalma bir diğer konut ise Biscevica Evi. Neretva Nehri’nin doğu kıyısına yakın konumdaki ev, 1635 yılında inşa edilmiş.

Tıpkı Müslüm Bey Konağı’nda olduğu gibi bu yapıda da mimari açıdan göze hoş gelen detayların başında ahşap işçiliği geliyor.

2 katlı evde toplamda 3 oda bulunuyor. Yapıdaki en geniş yaşam alanı olan divanhane, üst katta yer alıyor. Mutfak ise bahçede, evden ayrı bir bölüm şeklinde tasarlanmış. Konut, kadınların özellikle yazın rahatça hareket edebilmeleri için geleneklere uygun olarak yüksek duvarlar ile çevrelenmiş.

Pencereler ise meraklı bakışların üst katlara odaklanmasını engellemek için Anadolu’daki örnekleri gibi küçük boyutlara sahip. Ulusal anıt statüsünde koruma altında tutulan yapının tüm bölümlerinde dönemi yansıtan eşyaları görebilirsiniz.

Mostar’da ziyaret edebileceğiniz bir sonraki tarihi yapıyı sizlere anlatmadan önce ufak bir ipucu vererek Biscevica Evi ile ilgili bölümü noktalamak istiyorum.

Eğer yapının tarihi ve sahip olduğu kültürel zenginlik hakkında detaylı bilgi edinmeyi isterseniz, avlusuna girmeden hemen sol tarafta bulunan hediyelik eşya dükkanının sahibine danışabilirsiniz. Bu arada kente özgü hediyelikleri de inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

  • Adres: Biščevića bb, Mostar 88000
  • Ziyaret Saatleri: 08.30-19.00
  • Giriş Ücreti: 4 KM

5. Karagöz Bey Camii

Mostar'da görülmesi gereken yerler Karagöz Bey Camii

Birçok gezginin Karagöz Bey Camii‘ni Mostar gezilecek yerler listelerine eklemelerindeki nedenlerin başında, tarihinden ziyade mimari özellikleri geliyor.

Özellikle kurşun çatılı ahşap verandası ve dört kubbeli medresesi, Mimar Sinan gözetiminde 1557 yılında inşa edilen camiyi ziyaret edilmeye değer bir mekan haline getiriyor.

Tarihi yapının ibadete ayrılan bölümü ise tek kubbeli ve kare biçimli tasarımıyla Osmanlı mimari üslubunu başarılı bir şekilde yansıtıyor. Yapının bu kısmı, 13,4 x 13,4 metre alan üzerine oturtulmuş. Eğer manzara izlemek isterseniz, iç kısımdan minareye çıkabilirsiniz.

Cami, II. Dünya Savaşı’nı küçük hasarlarla atlatmış. İç savaş sırasında ise Karagöz Bey Camii, kentteki birçok yapı ile birlikte aynı kaderi paylaşarak tamamen kullanılamaz hale gelmiş. Ancak sonraki yıllarda bahçesindeki bölümlerle birlikte yeniden inşa edilerek şehre kazandırılmış. Yapının savaş sırasındaki halini, girişinde sergilenen fotoğrafta görebilirsiniz.

  • Adres: Braće Fejića, Mostar 88000
  • Ziyaret Saatleri: 09.00-16.00
  • Giriş Ücreti: 10 KM (Cami & Minare)

6. Eğri Köprü

Mostar gezilecek yerler Eğri Köprü

‌Neretva Nehri’nin kollarından biri olan ‌Radobolja Deresi üzerinde yer alan Eğri Köprü, 1558 yılında inşa edilmiş. Tarihi yapı, tasarımındaki benzerliklerden dolayı ‌Mostar Köprüsü’nün küçültülmüş versiyonu gibi duruyor.

Hatta bu sebepten dolayı birçok kaynakta, yapının kendisinden çok daha fazla popüler olan türdeşinin yapımı için prova niteliğinde inşa edildiği belirtiliyor.

8,56 metre genişliğe ve 4,15 metre yüksekliğe sahip tek bir kemer üzerine taş bloklar eklenerek yapımı gerçekleştirilen köprünün zemini, çevresindeki yollar gibi Arnavut kaldırımıyla kaplanmış.

Savaş sırasında saldırılar nedeniyle zarar gören yapı, 2000 yılında yaşanan sel felaketinde tamamen yıkılmış. Ancak UNESCO’nun girişimleri ve Lüksemburg’un finansal desteği ile kısa sürede aslına uygun olarak yenilenmiş.

Konumu nedeniyle yapı, özellikle fotoğraf çekmekten hoşlanan gezginlerin ilgisini çekiyor. Çevresinde ayrıca yerel mutfağa özgü lezzetleri deneyebileceğiniz restoranlar bulunuyor.

7. Bakırcılar Çarşısı

Mostar seyahati Bakırcılar Çarşısı

El işi ürünlerden hoşlanıyorsanız, ‌Mostar tatiliniz sırasında zamanınızın bir kısmını, ‌Neretva Nehri’nin sol tarafında yer alan Bakırcılar Çarşısı‘na ayırabilirsiniz. Aslında tarihi alışveriş bölgesinin yerel dildeki adının Türkçe’deki karşılığı Kuyumcular Çarşısı. Büyük ihtimalle bakırcıların yoğunluğundan dolayı kentin bu kesimi ülkemizde şu an kullanılan adıyla tanınmış.

Alışverişin yanı sıra yürümek ve fotoğraf çekmek için de oldukça ideal atmosfere sahip çarşıda eskiden bakırcıların dışında terziler ve dericiler faaliyet gösteriyormuş.

Günümüzdeyse bu iki meslek kolu yerlerini yörenin özelliklerine vurgu yapan çeşit çeşit eşyaların satışının yapıldığı dükkânlara bırakmış. Bir bölümünü Türk kökenli girişimcilerin işlettiği dükkânlarda, fiyatlar oldukça makul seviyelerde.

8. Eski Köprü Müzesi

‌Mostar Köprüsü hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Tara Kulesi’nin hemen altında faaliyet gösteren Eski Köprü Müzesi‘ni ziyaret edebilirsiniz. Müze, köprünün yeniden inşasının 2. ‌yıldönümünün kutlandığı 2006 yılında ziyarete açılmış.

Kültürel tesis, 3 bölümden oluşuyor. İlk bölüm, Tara Kulesi’nin tarihi ile ilgili bilgiyi barındırıyor. 2. bölümde kulenin altında bulunan arkeolojik kalıntılar sergileniyor.

Bu kalıntılar arasında taş köprü inşa edilmeden önce nehir üzerine kurulan ahşap yapılara ait parçalar da bulunuyor. Müzenin “Labirent” isimli son bölümünde ise ‌Mostar Köprüsü’nün çeşitli dönemlerdeki haline odaklanan görsellere yer veriliyor.

Turizm sezonu dışındaki aylarda müze, 3 saat açık kalıyor. Bu yüzden özellikle kış aylarında gezi planlarınızın sekteye uğramaması için ziyaret öncesi telefonla bilgi almanız yararınıza olabilir.

  • Ziyaret Saatleri: 10.00-17.00
  • Giriş Ücreti: 5 KM

9. ‌Blagay Tekkesi

Mostar gezilecek yerler Blagay Tekkesi

Osmanlı’nın bölgeyi ele geçirmesinin ardından yerel halkın İslamiyet’i benimsemesinde etkin rol oynayan ‌Blagay Tekkesi, 16. yüzyılda kurulmuş. ‌

Mostar’a bağlı ‌Blagay Kasabası’nın sınırları içerisinde yer alan tekke, ‌Neretva’yı besleyen en büyük kollardan biri olan Buna Irmağı’nın kaynağı konumundaki mağaranın girişine inşa edilmiş.

Bektaşi Tekkesi olarak kurulan dini mekân, Osmanlı’nın bölgede kök salmasına ve devlet içerisinde görev verilebilecek şahsiyetlerin yetişmesine imkân tanımış.

Hatta tekke, Anadolu’nun ve Rumeli’nin fethinde önemli rol oynadığına inanılan halk kahramanı Sarı Saltuk sayesinde zaman içerisinde daha da bilinir olmuş. Göze hoş gelen bir mimariye sahip olan mekân günümüzdeyse Nakşibendî tekkesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Tekkenin girişine yakın konumda faaliyet gösteren restoranlarda akarsudan yakalanan balıklar servis ediliyor. Burayı ziyarete gelen gezginler ayrıca uygun fiyat karşılığında mağaranın içerisini de kapsayan tekne turlarına katılabiliyor.

10. Tara Kulesi

Mostar'da görülmesi gereken yerler Tara Kulesi

Eski Köprü Müzesi’ni bünyesinde barındıran Tara Kulesi, ‌Mostar Köprüsü’nün doğu ucunda yükseliyor. 3 metre kalınlığında duvarlara sahip kulenin alt katı, Osmanlı döneminde hapishane olarak kullanılmış.

En üst kısmında ise Tabakhane yönünü gözleyen askerler görev yapıyormuş. Hatta bir dönem bazı bölümleri, cephanelik olarak düzenlenmiş. Kule, 1878 yılında kentin ‌Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun hâkimiyetine geçmesinden hemen sonra tüm işlevini yitirmiş.

2006 yılında altında açılan müze sayesinde yeniden ‌Mostar gezilecek yerler listesine dâhil edilmeye değer bir mekân haline gelen askeri yapının 5. katına çıkarsanız, kent manzarasının tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

11. ‌Neretva Nehri

Vizesiz Mostar turu Neretva Nehri

225 kilometrelik uzunluğa sahip ‌Neretva Nehri, kent atmosferini canlandırmanın yanı sıra gezginlere yaşam dolu vadisinde çeşitli etkinliklere katılarak keyifli saatler geçirme olanağını sunuyor.

Tarih öncesi devirlerden itibaren bölge için önemli bir ticaret rotası haline gelen ‌akarsuyun oluşturduğu vadinin aşağı kısmı, Doğu Adriyatik’in en büyük ve değerli sulak alanı olarak anılıyor.

400’den fazla kuş türü başta olmak üzere birçok canlıya ev sahipliği yapan nehir, yüksek debisi nedeniyle rafting turlarının vazgeçilmez adresleri arasında sayılıyor.

Turlar, genelde kente 1 saat uzaklıktaki Konjic’ten başlıyor. Adrenalin tutkunları ayrıca vadinin dik yapısı sayesinde yamaç paraşütü yapma fırsatı da bulabiliyor.

Nehir etrafında daha sakin zaman geçirmek ve doğal güzellikleri keşfetmek isterseniz, yürüyüş parkurlarına yönelebilirsiniz.

12. ‌War ‌Photo ‌Exhibition

Mostar gezilecek yerler Mostar War Photo Exhibition

Tara Kulesi’ni ziyaretiniz sırasında inceleme fırsatı bulacağınız ‌War ‌Photo ‌‌Exhibition, 1992 yılında foto muhabir olarak Bosna Hersek’e gelen Yeni ‌Zelanda doğumlu ‌Wade Goddard’ın çektiği karelerden oluşuyor.

Sergi, hem savaş dönemine hem de sonrasına ışık tutması nedeniyle bir hayli ilgi görüyor. Bu fotoğraflar, savaş alanında yaşamaya çalışan yerel halkın günlük yaşamlarını sürdürmek isterken çektiği fiziksel ve ruhsal zorlukları dürüst bir bakış açısıyla ziyaretçilerine aktarıyor.

20’li yaşlarının başında bölgede görev yapan Goddard’ın savaşın yıkıcı etkisini vurgulayan fotoğraflarından bazıları, Dubrovnik’te ‌War ‌Photo Limited adı altında sergileniyor.

13. Saat Kulesi

Mostar gezisi Saat Kulesi

Yazılı bir belgede 1630 yılında inşa edildiği belirtilen Saat Kulesi‘ni kimin yaptırdığı konusunda görüş ayrılıkları mevcut.

Bazı kaynaklarda yapının, kentte han ve hamam da inşa ettiren İbrahim Paşa’nın emriyle yapıldığı belirtiliyor. Kimisinde ise kuleyi yaptıranın ‌Fatima ‌Kaduna ‌Saric olduğu kabul ediliyor.

‌Mostar Saat Kulesi, 3,45 metrekarelik alanı kaplıyor. Yüksekliği 15 metre olan tarihi yapının 250 kilogram ağırlığındaki çanı, Ali Paşa tarafından 1838’de Zadar’dan sipariş edilmiş. ‌

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde kule, askeri amaçlar için kullanılmış. 1981’de asıl işlevine geri dönen yapının savaş sırasında oluşan hasarları 1999 yılında tamir edilmiş.

14. Hersek Tarih Müzesi

Saat Kulesi’nin hemen yanında faaliyet gösteren Hersek Tarih Müzesi, 1981 yılında ziyarete açılmış. Kültürel tesis, 1978’de esrarengiz bir şekilde vefat eden Yugoslavya’nın eski başkanı ‌Džemal Bijedić’in anı evine dönüştürülen ikametgâhında konuklarını ağırlıyor.

Müze, küçük boyutlarda olmasına rağmen zengin içeriği aracılığıyla ülke tarihi ve kültürü hakkında bireylere detaylı bilgiler aktarmayı başarıyor.

Müzenin 12.300 parçalık koleksiyonu; fotoğraflardan, üç boyutlu nesnelerden, mektuplardan, çeşitli raporlardan, el yazmalarından, film rulolarından, gazetelerden ve dergilerden oluşuyor. Müzeyi ziyaretiniz sırasında ayrıca Yugoslavya’nın havacılık endüstrisi hakkında ipuçları elde edebileceğiniz nesneleri de inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

  • Adres: ‌Bajatova 4, ‌Mostar 88000
  • Ziyaret Saatleri: 08.00-16.00
  • Giriş Ücreti: 5 KM
  • Web Sitesi: muzejhercegovine.com/web

15. Partizan Abidesi

Mostar gezilecek yerler Partizan Abidesi

Bosna Savaşı’nın izlerini takip etmek ve ardında bıraktığı yıkımı anlamak için ‌Mostar gezilecek yerler listelerinize Partizan Abidesi‘ni ekleyebilirsiniz.

Abide, aslında ‌II. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adına bu bölgede savaşırken ölen 560 partizanın anısını yaşatmak için 1960-1965 yılları arasında inşa edilmiş.

Açılışını Tito’nun yaptığı mezarlığın tasarımını Sırp mimar ‌Bogdan ‌Bogdanović üstlenmiş. Arazinin inşaata uygun hale getirilmesinden ise Boşnak ‌Ahmet ‌Ribica sorumluymuş.

Şehir savunmasına katılan ve bu sırada vefat eden Boşnak askerlerin de mezarlarının bulunduğu abide, 1992 yılında dinamitlenerek ağır hasara uğratılmış.

Uzun süre bakımsız kalan mezarlığın aslına uygun olarak yenilenmesini sağlayan proje, 2005 yılında gerçekleştirilmiş. Kutsal mekânda, her yıl Bosna Savaşı’nda ölenlerin anısına törenler yapılıyor.

  • Adres: ‌Bjeli ‌Brijeg, ‌Mostar 88000

Mostar’da Nerede Kalınır?

Mostar'da nerede kalınır
5 yıldızlı Hotel Mepas, şehirde konaklama yapabileceğiniz en popüler tesislerden bir tanesi. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

Mostar’da nerede kalınır? başlıklı yazımda detaylıca anlattığım gibi Mostar çok ufak bir şehir. Şehir merkezinde, Mostar Köprüsü ve çevresinde çok uzak olmayan, temiz ve kaliteli herhangi bir otelde konaklayabilirsiniz.

Mostar’da konaklama konusunda bütçe dostu sayılabilecek bir yer. Avrupa’nın herhangi bir yerinde 2-3 yıldızlı otellerde konaklama yapabileceğiniz rakamlara burada 4-5 yıldızlı otellerde konaklayabilirsiniz.

Booking.com’da 1000’e yakın ziyaretçi değerlendirmesi sonucu 10 üzerinden 9,3 gibi muazzam bir puan alan 5 yıldızlı Hotel Mepas, Mostar’daki en popüler ve kaliteli tesislerin başında geliyor.

Mostar Köprüsü ile Eski Çarşı’nın bulunduğu bölgeye yalnızca 1,5 km mesafede yer alan otelde, kapalı havuz, spa, sauna, buhar banyosu, sağlıklı yaşam merkezi gibi imkanlar da mevcut. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Şehirde konaklama konusunda çok detaylı bilgi, tavsiye ve her bütçeye göre otel tavsiyelerim Mostar’da nerede kalınır? başlıklı yazımda…

Mostar gezilecek yerler yazısı boyunca şehirde yer alan ve gezip görmeniz gereken tüm önemli yerler hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Şimdiden keyifli seyahatler!

“Mostar Gezilecek Yerler (Haritada İşaretli 15 Nokta)” üzerine bir yorum

Yorum yapın