Türkiye’de görülmesi gereken şehirler arasında ilk sıralarda gelen Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan şehirlerimizden biri.
Şanlıurfa için çok yönlü bir şehir desek yanlış olmaz. İnanç turizminin Türkiye’deki öncelikli şehirlerinden olan Şanlıurfa, “Peygamberler şehri” olarak anılıyor. Şanlıurfa’da gerçekleşen peygamberlere ait rivayetleri ve dini yapıların çokluğunu görünce şehrin neden bu isimle anıldığını anlıyorsunuz.
Şanlıurfa’nın öne çıkan diğer cazibesi ise tabii ki Şanlıurfa yemekleri ve Şanlıurfa mutfağı. Şanlıurfa sofralarında lezzet de çeşit de bol.
Bu iki özellik haricinde Şanlıurfa gezilecek yerleri, alışveriş olanakları, müzeler ve yakın çevresinde yer alan, Türkiye’de gezilecek yerler listelerinin ilk sıralarını süsleyen Halfeti, Harran, Göbeklitepe gibi noktalarla da iddialı bir şehir.
Şanlıurfa gezi rehberi aracılığıyla yalnızca Şanlıurfa’da gezilecek yerler hakkında bilgileri değil; Şanlıurfa’da konaklama, Şanlıurfa otelleri, Şanlıurfa ulaşım gibi Şanlıurfa gezisi için ihtiyacınız olan temel bilgileri de öğrenebilirsiniz.
Şanlıurfa Gezi Rehberi: Genel Bilgiler

Şanlıurfa Tarihi
Şanlıurfa, tarihi bakımından oldukça ilgi çekici bir şehir. Özellikle son yıllarda dünyaca ses getiren Göbeklitepe ile Şanlıurfa tarihi daha da ilgi çekici bir hal almıştır.
Şanlıurfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim olduğu ve Şanlıurfa tarihinin 13.500 yıllık bir geçmişi olduğu kabul edilir. 1992 yılında, “Balıklıgöl Heykeli” olarak adlandırılan heykelin 13.500 yıllık olduğu ve dünyanın en eski heykeli olduğu ortaya çıkmıştır.
2011 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Göbeklitepe’nin ise dünyanın en eski tapınağı olduğu kabul edilmektedir. Göbeklitepe’nin tarihi ise 11.500 yıl öncesine dayanır. Efsanelere göre ise Şanlıurfa’nın Nuh Tufanı’ndan sonra kurulan ilk 11 şehirden biri olduğu söylenmektedir.
Tüm bunlara bakıldığında kuruluşundan bu yana yüzlerce efsane ve hikayeye konu olmuş ve binlerce tarihi esere ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olduğu inkar edilemez.
Nüfus & Toplum
Şanlıurfa 2,031 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 9. şehri ve Şanlıurfa’da gezerken kalabalık gerçekten hissediliyor. Özellikle Şanlıurfa çarşıları ve turistik yerler hem yerliler hem de turistler tarafından tercih edildiği için yoğun oluyor.
Şanlıurfa halkının gördüğüm en misafirperver insanlar topluluğu olduğunu da belirtmek isterim. Her konuda yardımcı olmaya ve sizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyorlar.
Biz otel çalışanlarından araç kiraladığımız firmanın çalışanlarına, restoran görevlilerinden sokakta yol sorduğumuz insanlara kadar herkesin canayakınlığına ve misafirperverliğine hayran kalmıştık.
Güvenlik
Şanlıurfa’ya bir turist gözüyle baktığımda oldukça güvenli bir şehir olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sabah akşam gönül rahatlığıyla şehri keşfedebilirsiniz. Tabii ki her şehirde geçerli olan güvenlik kriterlerine dikkat etmenizde fayda var.
Ulaşım
Şanlıurfa’ya ulaşım için Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden oldukça sık uçak bulunuyor.
Şanlıurfa doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman’a komşu olduğundan dolayı Şanlıurfa’ya ulaşım için Güneydoğu Anadolu turları da tercih edilebilir. Böylelikle bir tur ile Güneydoğu’nun en güzel şehirlerini keşfetmiş olursunuz.
Şanlıurfa’ya Ne Zaman Gidilir?

Şanlıurfa’da karasal iklim hakim. Yazlar uzun ve oldukça sıcak, kışlar ise soğuk geçiyor.
Kişisel deneyimimden yola çıkacak olursam Şanlıurfa’ya ne zaman gidilir sorusuna ilkbahar ayları cevabını veririm. Ben Nisan ayında gitmiştim ve ilkbahar olmasına rağmen gündüzleri, özellikle öğlen vakitleri hava inanılmaz sıcak oluyordu. Ancak geceleri durum pek böyle değildi.
Karasal iklim dolayısıyla gece gündüz arasındaki ısı farkı oldukça fazla. Kısacası gündüzleri sıcaktan bunalıyor, geceleriyse üzerimizde montlarla üşüyorduk.
Eğer fırsatınız varsa Şanlıurfa’ya Nisan – Haziran ayları arasında gitmenizi tavsiye ederim. Isı farkına uygun kıyafetlerle üşümeden ya da terlemeden Şanlıurfa’yı rahatça keşfedebilirsiniz.
Şanlıurfa’da Nerede Kalınır?

Şanlıurfa’da nerede kalınır diye merak ediyorsanız tavsiye edebileceğimiz belli başlı Şanlıurfa konaklama bölgeleri ve Şanlıurfa otelleri var.
Öncelikle Şanlıurfa’da gezilecek yerleri göz önüne aldığımızda görülmesi gereken çoğu yerin Şanlıurfa şehir merkezinde yer aldığını söyleyebiliriz.
Bu nedenle Şanlıurfa’da konaklama için en ideal bölge şehir merkezi olacaktır. Atatürk Bulvarı, Sarayönü Caddesi ve Balıklıgöl bölgesi çevresi Şanlıurfa’nın en hareketli yerleri. Şanlıurfa otelleri konusuna gelecek olursak Şanlıurfa’nın en iyi otelleri olarak gösterilen belli otelleri sizler için sıraladım.
Şanlıurfa oteli olarak ilk tavsiyem 3★ Hilton Garden Inn Şanlıurfa. 11 Nisan Fuar Caddesi üzerinde yer alan Hilton Garden Inn Şanlıurfa, şehrin turistik noktalarına oldukça yakın. Hizmet anlayışı olarak Hilton standartlarını taşıdığı için hiçbir sürprizle karşılaşma şansınızın olmadığı oldukça hijyenik ve konforlu bir seçenek.
Palmyra Boutique Hotel ise fiyat performans açısından mükemmel bir seçenek. Balıklıgöl’e yalnızca 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu otelin en güzel yanı tarihi bir Şanlıurfa konağı içerisine kurulu olması.
Taş duvarlar, yüksek tavanlar, geniş kapılar ve Şanlıurfa mimarisine ait birçok özellik otelin hem odalarında hem de dış tarafında korunmuş. Otelin ortak alanını oluşturan geniş avlu ve kahvaltısı da oldukça güzel.
Balıklıgöl’de tarihi bir konakta hizmet veren Türkmen Konağı da Şanlıurfa otelleri arasında en sevilenlerden biri. Balıklıgöl’e yalnızca 100 metre uzaklıkta yer alan bu otel ile Şanlıurfa’da gezilecek yerlere yürüyerek rahatça ulaşabilirsiniz.
Konak içerisinde bahçe, teras ve salon olmak üzere 3 adet ortak kullanım alanı bulunuyor. Sıra geceleri gibi çeşitli akşam eğlencelerinin de düzenlendiği Türkmen Konağı, Şanlıurfa’da konaklama için en güzel alternatiflerden biri.
Şark Çırağan Konak Boutique Hotel yine Şanlıurfa konakları içinde hizmet veren otellerden biri. Balıklıgöl’e yaklaşık 1 km uzaklıkta bulunuyor. Boş zamanlarınızın keyfini çıkarabileceğiniz bir bahçe ve teras var. Uygun fiyatlı ama hijyenik ve konforlu bir otel arıyorsanız buraya göz atabilirsiniz.
Şanlıurfa’da konaklama için daha lüks bir otel bakıyorsanız iki önerimiz var: Şehrazat Konağı ve Manici Hotel Şanlıurfa.
Şehrazat Konağı, Balıklıgöl’e yaklaşık 1 km uzaklıkta, gösterişli bir konağın içerisinde yer alıyor. Hem konfor hem hizmet olarak oldukça iddialı bir yer. Tüm odalarda klima, bulaşık makinesi, kahve makinesi gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak eşyalar mevcut. Odaların ve otelin tasarımı yine şık ve gösterişli.
Manici Hotel Şanlıurfa da benzer standartlarda bir başka Şanlıurfa oteli. Balıklıgöl’ün hemen yanında yer alan otel, Marakeş tarzında eşsiz bir mimariye sahip. Odaların tasarımı oldukça otantik ve gösterişli.
Görüntü olarak iddialı bir otel olmasının yanında konfor ve hizmet olarak da başarılı. Otel içerisinde yer alan restoranda Şanlıurfa lezzetleri servis ediliyor ve aynı zamanda belirli gecelerde sıra gecesi etkinlikleri düzenleniyor.
Şanlıurfa’da Gezilecek Yerler

Dünden bugüne sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Şanlıurfa, gezilecek yerler açısından dolu dolu bir şehir. Tarihi yapılardan camilere, müzelerden çarşılara Şanlıurfa’da gezilecek birçok nokta bulunuyor.
Şanlıurfa şehir merkezi ve civarında yer alan görülmesi gereken noktalardan başlayalım. Şanlıurfa gezilecek yerlerin birçoğu merkezde yer alıyor. Şanlıurfa gezi rotanızı oluştururken siz de Şanlıurfa merkezi ilk sıraya koyabilirsiniz.
Merkezde gezilecek yerler arasında ilk başta Şanlıurfa’nın sembolleri haline gelmiş Balıklıgöl ve Aynzeliha Gölü yer alıyor. Balıklıgöl bölgesi ve çevresinde yer alan camiler ve inanç turizminin can alıcı noktaları yine Şanlıurfa’da gezilecek yerler arasında yer alıyor.
Bunlar arasında en meşhurları Eyyüp Peygamber Makamı, Rizvaniye Cami, Halil-Ür Rahman Cami, Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara ve Dergah Cami (Mevlid-i Halil Külliyesi). Tüm bunlar birbirlerine neredeyse beşer dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.
Şanlıurfa şehir merkezinde görülmesi gereken bir diğer yer ise Şanlıurfa Kalesi. Surları, şehri tepeden gören manzarası, efsanelere konu olmuş devasa sütunları ile Şanlıurfa Kalesi, Şanlıurfa’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.
Seyahatleriniz sırasında müze gezmekten hoşlanıyorsanız Şanlıurfa müzeleri arasından ilginizi çeken biri mutlaka olacaktır. Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Şanlıurfa’nın en meşhur müzesi. Dünyanın ilk örneklerinden kabul edilen savaşçı Amazon kraliçelerinin anlatıldığı mozaikler bu müzede sergileniyor.
Türkiye’nin en büyük müzesi olan Şanlıurfa Müzesi de zaman ayrılmayı hak eden müzelerden biri. Şanlıurfa Müzesi içerisinde Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç ve Demir çağlarından tarihi eserler yer alıyor. Bu eserler içerisinde dünyanın bilinen en eski heykeli olan Balıklıgöl Heykeli, Göbeklitepe ve Nevali Çori’ye ait tarihi eserler Şanlıurfa’nın tarihine bizzat ışık tutmaktadır.
Bu müzeler haricinde Şanlıurfa Mutfak Müzesi, Urfa Kent Müzesi, Kurtuluş Müzesi gibi ilgi çekici daha ufak müzeler de var.
Bir şehri sokak sokak keşfetmeyi sevenlerdenseniz Şanlıurfa oldukça uygun bir şehir. Tarihi Urfa Sokakları olarak adlandırılan bölgeyi mutlaka sokak sokak keşfedin. Tek renk tonunun hakim olduğu dar ara sokaklar, Şanlıurfa mimarisini taşıyan eski Urfa evleri, ara sokaklara gizlenmiş tarihi yapılar, evlerin üzerindeki mozaik süslemeler, büyüleyici kapılar… Şanlıurfa’nın daha otantik tarafını bu sokaklarda görebilirsiniz.
Şanlıurfa çarşıları bildiğimiz çarşılara benzemediği için Şanlıurfa’da gezilecek yerler arasına rahatlıkla sokabiliyoruz. Tarihi Şanlıurfa çarşılarında esnaf ve yerel halkla kaynaşabilir, Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerini keşfedebilirsiniz.
Şanlıurfa’nın en meşhur çarşıları Tarihi Kapalı Çarşı olarak adlandırılan kompleksin içerisinde bulunuyor. Buraları yalnızca alışveriş yeri olarak görmemenizi tavsiye ederim. Çarşılar ve hanlardan oluşan bu kompleks Şanlıurfa turistik aktiviteleri arasında sağlam bir yer edinmiş durumda.
Şanlıurfa’da Ne Yapılır?

Türkiye’de gezilecek şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Şanlıurfa’da yapılacak birçok şey sayılabilir, ancak madde madde sıralayacak olursak Şanlıurfa’da yapılacak en güzel etkinlikler şu şekilde:
- Şanlıurfa’nın tarihi yapılarını keşfedin.
- Şanlıurfa müzeleri için zaman ayırın.
- Şanlıurfa camilerini ziyaret edin.
- Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerini deneyin.
- Şanlıurfa’nın tarihi sokaklarını ve evlerini keşfedin.
- Şanlıurfa çarşılarında alışveriş yapın.
- Tarihi Şanlıurfa hanlarında kahve molası verin.
- Sıra gecesine katılın.
- Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’yi ziyaret edin.
- Halfeti’de tekne turu organize edin.
Şanlıurfa’da ne yapılır sorusuna daha detaylı cevap için Şanlıurfa Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Şanlıurfa’da Ulaşım

Şanlıurfa şehir içi ulaşım açısından oldukça rahat bir şehir. Şanlıurfa’da ulaşım için otobüs, minibüs ve taksi kullanabilir ya da araç kiralayabilirsiniz.
Şanlıurfa’da görülmesi gereken yerler genel olarak birbirine yürüme mesafesinde yer aldığı için yürüyerek gezmeyi seven bir gezginseniz şehri yürüyerek rahatça keşfedebilirsiniz.
Eğer yürümeyi tercih etmezseniz Şanlıurfa’da otobüs ve minibüs ile şehrin farklı noktalarına gidebilirsiniz. Üstelik Şanlıurfa otobüs duraklarında kullanılan akıllı sistem sayesinde binmeniz gereken otobüsü kolayca tanıyabiliyorsunuz.
Şanlıurfa’da toplu taşımayı kullanmak için Urfa Kart satın alabilirsiniz. Urfa Kart’a yükleme yaparak otobüs ve minibüslerde kullanabilir, her seferinde bilet almak zorunda kalmazsınız.
Şanlıurfa’da araç kiralama bir yandan iyi bir yandan da kötü bir fikir denilebilir. Gezi planınızda Halfeti, Göbeklitepe ve Harran gibi yakın çevrede yer alan noktalar bulunuyorsa araç kiralamak sizi oldukça rahatlatacaktır. Araç kiralamayacaksanız da buralara Halfeti turları, Göbeklitepe turları ya da toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.
Gelelim Şanlıurfa’da araç kiralamanın kötü tarafına… Şanlıurfa’nın tarihi sokaklarının olduğu bölgede ya da Balıklıgöl civarında kalıyorsanız araç park etmek büyük bir dert. Sokaklar oldukça dar ve düzensiz akan bir trafik var.
Nereden araba çıkacağını kestirmek çok zor. Kişisel tavsiyem eğer imkanınız var araç kiralayın ancak şehir merkezi içerisinde yürümeyi tercih edin. Şanlıurfa araç kiralama için havaalanında yer alan global araç kiralama firmaları ya da şehir merkezinde yer alan firmalar tercih edilebilir.
Şanlıurfa’da Alışveriş

Şanlıurfa’da alışveriş için modern AVM seçeneklerinin yanında yöresel seçenekleri bulabileceğiniz tarihi Şanlıurfa çarşıları da bulunuyor.
Öncelikle Şanlıurfa’da alışveriş merkezi gezmek isterseniz şehrin en meşhur alışveriş merkezleri Novada Park, Urfacity AVM, Piazza AVM ya da AbidePark AVM’yi ziyaret edebilirsiniz. Bu alışveriş merkezleri içerisinde birçok zincir marka var.
Şanlıurfa’da yöresel ürünler alabileceğiniz bir alışveriş içinse tarihi Şanlıurfa çarşıları ve pazarlarını tercih edebilirsiniz. Bedesten (Kazzaz Pazarı), Sipahi Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Eskici Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Kunduracılar Pazarı ve Gümrük Hanı gibi tarihi öneme sahip pek çok çarşının bulunduğu Tarihi Kapalı Çarşı, Şanlıurfa’da alışveriş için en yöresel ve keyifli nokta.
Şanlıurfa’nın merkezinde yer alan Tarihi Kapalı Çarşı, oldukça büyük bir alanı kaplıyor. Çarşı resmen bir labirent gibi, farklı farklı girişleri var ve içeride kaybolmamak neredeyse imkansız ancak hangi kapıdan çıkarsanız çıkın kendinizi Şanlıurfa’nın merkezinde buluyorsunuz.
Alışveriş yapmayı seviyorsanız hem otantikliği hem çeşitliliği ile büyüleyen Tarihi Kapalı Çarşı’da mutlaka kaybolmanızı tavsiye ederim.
Şanlıurfa’da Ne Alınır?

Hazır alışveriş konuşuyorken Şanlıurfa’da ne alınır sorusuna da kısaca bir cevap vermek istedim. Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerini sizin için aşağıda sizin için sıraladık.
Şanlıurfa hediyelik eşya ne alabilirim ya da Şanlıurfa’da ne meşhur diye düşünüyorsanız aşağıda yer alanları tercih edebilirsiniz:
- Halı ve kilim
- Bakır işleri
- Urfa Peyniri
- Urfa Pul Biberi (İsot)
- Urfa Fıstığı
- Nar Pekmezi
- Taş Süslemeciliği ile Yapılan Ürünler
- Mırra (Acı Kahve)
Şanlıurfa’ya Yakın Gezilecek Diğer Yerler

Şanlıurfa’ya yakın gezilecek diğer yerler dediğimizde ilk akla gelenler Göbeklitepe, Halfeti ve Harran oluyor.
Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin adına son zamanlarda elbet bir yerlerde rastlamış ve merak etmişsinizdir. Göbeklitepe şu anda dünyanın en eski arkeolojik tapınağı ve yerleşim yeri olarak kabul ediliyor.
Göbeklitepe’nin tarihi M.Ö 10.000 yılına yani Neolitik Dönem’e dayanıyor. Tarihler size pek bir şey ifade etmiyorsa şöyle düşünebilirsiniz: Göbeklitepe, Mısır Piramitleri’nden 7.500 yıl önce varmış. Şu an tarihin akışını değiştiren tapınak olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.
Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın Örencik Köyü yakınlarında Harran Ovası’nda yer alıyor. Şu an sınırlı bir bölümü kazılsa da sıra dışı birçok bulguya erişildi.
En ilgi çekici buluntular ise boyu 6 metreyi, ağırlığı 40 tonu bulabilen T şeklinde anıtsal dikilitaşlar. Dikilitaşların çoğunda hayvan, insan ya da soyut semboller var.
Göbeklitepe, Şanlıurfa il merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunuyor. Şanlıurfa’dan Göbeklitepe’ye nasıl gidilir diye soracak olursanız üç seçenek var: Göbeklitepe turları, otobüsler ve araç kiralayarak. Eğer kendi aracınızla gidecekseniz yaklaşık 25 dakikada Göbeklitepe’ye varabilirsiniz.
Halfeti

Şanlıurfa’nın bir ilçesi olan Halfeti, Türkiye’de görülmesi gereken yerler listesinin başında geliyor. Halfeti ilçesi Eski Halfeti ve Yeni Halfeti olarak ikiye ayrılmış.
Eski Halfeti 2000 yılında Birecik Barajı’nın yapımıyla büyük bir kısmı sular altında kalmış bölgenin ismi. Yeni Halfeti ise bu olaydan sonra şehrin yeni yeni yerleşim yerleri kurulmaya başlanan bölgesi.
Tüm yerleşim Yeni Halfeti’ye taşınmış durumda. Eski Halfeti’de neredeyse sadece turistleri görüyorsunuz. Bu nedenle yaşam oldukça sakin hatta dünyada “Cittaslow” yani yavaş/sakin şehir kategorisinde yer alan şehirlerden biri.
Saklı Cennet ve Kayıp Kent olarak da isimlendirilen Halfeti kelimenin gerçek anlamıyla hem su üzerindeki kısmı hem de sular altındaki kısımlarıyla büyüleyici manzaralar sunuyor.
Tek rengin hakim olduğu küçük taş evler ve dar sokaklar arasında gezerek Halfeti’nin kara kısmını keşfedebilirsiniz. Sular altında kalan ve Birecik Barajı boyunca yayılan eski yerleşim yerlerini keşfetmek içinse tekne turları düzenleniyor. Tekne turlarıyla Savaşan Köyü, Rumkale, Ulu Cami görülebiliyor.
Şanlıurfa Halfeti arası yaklaşık 120 km. Kendi aracınızla, Şanlıurfa otogardan kalkan Halfeti otobüsleri ya da Halfeti turları ile Halfeti’ye ulaşabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 1.5 saat sürüyor ve yol üzerinde oldukça keyifli manzaralarla karşılaşıyorsunuz.
Harran

Dünyanın ilk bilim merkezlerinden Harran, Şanlıurfa çevresinde görülecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Tarihi M.Ö 2000’li yıllara dayanan Harran’da en dikkat çekici şey 3 bin yıllık koni biçimindeki Mezopotamya evleri. Yerli halkın tamamı neredeyse Arap kökenli ve tahmin edeceğiniz üzere bölgeye Arap kültürü hakim.
Tarih kitaplarından fırlamış masalsı bir atmosfer ve bir yandan da yerli halkın çok da parlak görünmeyen yaşamı var. Harran’a ilk girdiğinizde etrafınıza yerli halk toplanıyor, turistler bir bakımdan gelir kapısı olarak görülüyor ancak buna hazırlıklı giderseniz bizim gibi şaşırıp kalmazsınız.
Harran’da gezilecek yerler arasında Harran Kültür Evi ve Harran Üniversitesi bulunuyor.
Şanlıurfa Harran arası yaklaşık 48 km. Şanlıurfa’dan Harran’a ulaşım için Şanlıurfa otogarından kalkan minibüsleri kullanabilir ya da araç kiralayarak gidebilirsiniz. Şanlıurfa’dan Harran’a kaç saate gidilir diye merak ediyorsanız yolun ortalama 1 saat sürdüğünü söyleyebiliriz.
Şanlıurfa gezi rehberi yazısı boyunca Şanlırfa tarihinden nüfus yapısına, gezilecek yerlerden yapılacak şeylere, alışverişten ulaşıma kadar birçok konuda bilgi ve tavsiyeler paylaşmaya çalıştım. Eğer sizin de şu noktaları Şanlıurfa gezi rehberine eklemelisin dediğiniz şeyler varsa lütfen yorum yazarak bizimle paylaşın.
Son olarak Şanlıurfa’da yeme içme konusundaki genel bilgileri ve bölgedeki en güzel ve popüler yöresel lezzetler hakkında bilgileri Şanlıurfa’da ne yenir? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.
İÇERİK BAŞLIKLARI