Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Kurtuluş Savaşı sonrası aldığı adıyla Gaziantep, 2 milyonu aşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık 8. şehri.
Babil İmparatorluğu zamanından beri yerleşim merkezi olan şehir tarih boyunca Mezopotamya ile Akdeniz’i birbirine bağlayan kilit bölge olmuş. Şehirdeki en önemli ziyaret noktası, antik kenti baraj suları altında kalan Zeugma Mozaik Müzesi tüm dünyadan misafirlerini ağırlıyor.
Gaziantep Kalesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Tahmis Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı ile de tanınan Gaziantep hiç abartısız Türkiye’nin lezzet şehri.
Her gün binlerce insan günübirlik olarak bu kentin ünlü baharat, sarımsak, kuzu eti ve pirinçten yapılan beyranını, koyunun omurgasının iki yanından yapılan ve yumuşak etiyle bilinen küşleme kebabını, Arap mezelerini, şöbiyetini, humusunu, katmerini, baklavasını, sarmasını, patlıcan kebabını, Antep fıstığını, haşhaşlı kebabını, sarımsaklı lahmacununu, simit kebabını, terbiyeli şişini, Ali Nazik kebabını veya sebzeli kebabını tatmak için uçuyor ya da arabasına atlayıp yollara düşüyor.